Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Συγκλονιστική ανταπόκριση του Onalert από την αιματοβαμμένη Αλεξάνδρεια

Η πόλη όπου ακόμη πλανάται η μυρωδιά του θανάτου από το τρομοκρατικό χτύπημα με θύματα Χριστιανούς, προσπαθεί να καταλάβει γιατί έγινε η τραγωδία.

Όπως αναφέρει στο άρθρο της η δημοσιογράφος Σαββούλα Λιάτσου, η εικόνα στην πόλη δεν είναι εικόνα μίσους. Το αντίθετο μάλιστα. Το τραγικό περιστατικό έγινε αφορμή να συγκλίνουν οι άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών πάνω στον κοινό παρανομαστή Χριστιανισμού και Ισλάμ: την αγάπη.

Η δημοσιογράφος μιλά επίσης με αυτόπτες μάρτυρες. Ο 32χρονος Αχμέντ λεει: « Οταν άκουσα την έκρηξη έτρεξα εδώ και το θέαμα που αντίκρυσα ήταν συγκλονιστικό. Ο χώρος ηταν ένα σφαγείο. Υπήρχαν παντού πτώματα, ανθρώπινα κομμάτια, αίμα. Εκλαιγα και έψαχνα να βρω κάποιον ζωντανό να τον βοηθήσω. Μαζί με άλλους γείτονες που τρέξαμε εδώ μεταφέραμε πολλούς τραυματίες στο νοσοκομείο. (…) Δεν μπορεί έναν υγιής άνθρωπος να κάνει κάτι τέτοιο. Οι αστυνομικοί έβρισκαν ανθρώπινους ιστούς, σάρκες και μέλη μέχρι την απέναντι ταράτσα. Ειναι τρομερή αυτή η καταστροφή. Είμαστε αδέλφια με τους Χριστιανούς, είμαστε μαζί εδώ και αιώνες.»

«Κάποιοι έξω από την Αίγυπτο είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή αυτή», λέει ο Σεχ Αλι, λίγο πριν μπει στο Τζαμί για να καλέσει τους πιστούς στην μεσημεριανή προσευχή. «Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη σφαγή των αδελφών μας δεν είναι σωστοί μουσουλμάνοι. Η θρησκεία μας μάς παροτρύνει να έχουμε καλή σχέση με τους άλλους και μιλάει για ειρήνη. Κυρίως για ειρήνη. «Salam Al Ekoum” (Η ειρήνη μαζί σου) είναι ο βασικός χαιρετισμός μας. Πώς ένας σωστός μουσουλμάνος θα το διαταράξει αυτό;»

Στη δημοσιογράφο μιλά και ο πατέρας Ματθαίος που εκείνο το βράδυ συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία. «Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση. Ανθρωποι που ήταν κοντά στην εξώπορτα έτρεχαν μέσα συγκλονισμένοι και φώναζαν ότι έξω γίνεται χαλασμός, οτι υπάρχουν νεκροί. Ολοι έψαχναν για τους συγγενείς και τους φίλους τους να μάθουν και να δουν ότι είναι καλά. Ηταν πολυ δύσκολο να βρεις έξω ανάμεσα στα πτώματα τον δικό σου άνθρωπο. Βρίσκαμε ένα χέρι, ένα πόδι, ένα κεφάλι , κομμάτια σάρκας σκόρπια, φλεγόμενα σώματα, ουρλιαχτά πόνου, λίμνες αίματος. Η μυρωδιά του θανάτου και του πόνου κάλυπτε τα πάντα».

«Ειμαστε έτοιμοι για όλα. Είμαι στα χέρια του Θεού. Οχι δεν φοβάμαι», δηλώνει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε