Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγκλονιστική μαρτυρία για όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σοκάρει η μαρτυρία του αντεισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη, για έναν πανεπιστημιακό γιατρό που πρωταγωνίστησε σε μια αλληλουχία παραβιάσεων νόμων, δεοντολογίας και ηθικής. 

Την εμπειρία που έζησε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης καταθέτει στο Βήμα της Κυριακής και αφορά το θάνατο μίας νεαρής μητέρας δύο παιδιών στα χέρια πανεπιστημιακού γιατρού.

Οπως εξιστορεί ο κ. Φλωρίδης, όταν η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να χάσει περιττά κιλά, πήγε στον συγκεκριμένο γιατρό, σε ιδιωτική κλινική. Επειδή όμως τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσει για αμοιβή γιατρού και έξοδα κλινικής ήταν πολλά, ο γιατρός της πρότεινε να κάνει την επέμβαση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η γυναίκα να πληρώσει μόνο τον… ίδιο.

Μάλιστα, για να μπει η γυναίκα στο χειρουργείο του νοσοκομείου ο γιατρός βάφτισε “χρόνια” την πάθησή της ωστε να επιτραπεί η εισαγωγή της, βάσει μίας άτυπης διαδικασίας.

Μετά το τέλος της επέμβασης παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά προβλήματα. Αν και η γυναίκα παραπονιόταν, η κατάστασή της υποβαθμίστηκε και τελικά η ασθενής κατέληξε.

Ο γιατρός όμως ουσιαστικά έμεινε ατιμώρητος. Το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε με αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο, ο γιατρός άσκησε έφεση, η έφεση κρίθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΙΣ μετά από έξι χρόνια, οπότε και κρίθηκε ότι η πράξη είχε παραγραφεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, αν κάποιος τιμωρηθεί σε φυλάκιση έως 3 χρόνια, η ποινή αναστέλλεται, ακόμα και αν παλαιότερα είχε άλλη καταδίκη έως 12 μήνες.

Διαβαστε

Ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος ανάπηρης!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε