Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συγκλονιστικό: Δώρισε τα αντικαρκινικά φάρμακα της νεκρής συζύγου του

Συγκλονιστικό: Δώρισε τα αντικαρκινικά φάρμακα της νεκρής συζύγου του

Στην Ελλάδα της κρίσης, της λιτότητας και της μιζέριας υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το απέδειξε περίτρανα ένας άνδρας, που έχασε τη γυναίκα του από τον καρκίνο αλλά προσπάθησε να σώσει μια άλλη καρκινοπαθή.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με το φόβο της κατάρρευσης της οικονομίας και της επιστροφής της δραχμής, με την τρομολαγνεία να έχει γίνει καθημερινότητα, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων πέρνα, πολλές φορές, σε δεύτερη μοίρα.

Πολλές φορές απασχολούν περισσότερο την κοινή γνώμη οι δηλώσεις του κάθε παρατρεχάμενου για το αν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και θα επιστρέψει στη δραχμή, παρά οι κραυγές αγωνίας ανθρώπων που δε μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους. Και το υπέρτατο αγαθό της υγείας «περνάει» στα ψιλά!

Όμως, ένας άνδρας, ένας (πάνω απ’ όλα) ΑΝΘΡΩΠΟΣ, έρχεται να θυμίσει πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από την πολιτική. Ο κ. Γιώργος Σκανδάλης έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του από καρκίνο. Μέσα στον πόνο του όμως, αποφάσισε να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο του. Μια καρκινοπαθή γυναίκα που έκανε έκκληση να βρεθεί το φάρμακό της. Τι έκανε; Της δώρισε τα φάρμακα της συζύγου του.

Μια 40χρονη καρκινοπαθής αναζητούσε το αντικαρκινικό σκεύασμα herceptin. Έψαξε σε νοσοκομεία αλλά χωρίς αποτέλεσμα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Το Έθνος. Ο φαρμακοποιός της μπόρεσε να της βρει τις δυο από τις οκτώ δόσεις που χρειαζόταν. Για τις υπόλοιπες, το κόστος ήταν υψηλό και οι φαρμακευτικές δεν του έκαναν πίστωση.

Η γυναίκα έκανε δημόσια έκκληση. Και σε αυτή ανταποκρίθηκε ο κ. Σκανδάλης, που προσέφερε τρεις συσκευασίες του φαρμάκου.

Με τη μεσολάβηση του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, το φάρμακο δόθηκε στον κ. Κ.Κ., ο οποιος το αναζητούσε για την 76χρονη μητέρα του, αναφέρει Το Έθνος. «Το ψάχναμε πέντε μήνες χωρίς αποτέλεσμα» είπε στην εφημερίδα. «Πηγαίναμε στο φαρμακείο του ΙΚΑ και στο νοσοκομείο και μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει. Έγραφαν όμως στη συνταγή «στερείται» και μας το χορηγούσε ο φαρμακοποιός. Αυτό άλλαξε και βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μη μπορούμε να της συνεχίσουμε τη θεραπεία». Για να χορηγηθεί στην 76χρονη μια δόση, χρειάζονται τέσσερις συσκευασίες.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ασθενής έχασε την όραση από το ένα μάτι του γιατί σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, οι γιατροί δε μπορούσαν να βρουν και να του χορηγήσουν το ειδικό σκεύασμα που απαιτούνταν για την πάθηση του.

Δεκάδες ανάλογα περιστατικά καταγγέλλονται στην ειδική τηλεφωνική γραμμή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210-5220954-5, 210-5223914 και 210-5228051.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόγνωση! – Ελλείψεις σε φάρμακα – Καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πληρώσουν…

«Μου στερούν τα φάρμακα. Πεθαίνω. Βοηθήστε με»

Σκοτώνουν τους καρκινοπαθείς! Χωρίς φάρμακα και μηχανήματα

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί! Χωρίς δωρεάν φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Νέα ταλαιπωρία ασθενών για τα ακριβά φάρμακα! Δείτε τι προβλέπει ρύθμιση του ΕΟΠΥΥ

Ασθενείς σε απόγνωση χωρίς φάρμακα! Δραματικές εκκλήσεις προς τους φαρμακοποιούς

Απόφαση υπουργείου Υγείας: Από που θα δίνονται τα ακριβά φάρμακα!

Τηλεφωνική γραμμή SOS για όσους δε βρίσκουν τα φάρμακά τους!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε