Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκλονίζει ο συνταξιούχος: “Κλαίει η ψυχή μου! Γιατί στα περήφανα γηρατειά;” [vid]

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

Κραυγή αγωνίας και υπερηφάνειας. “Ήμουν λεβέντης και μ’ έκαναν να κλαίω”, λέει συνταξιούχος στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News, εκφράζοντας την τεράστια ανησυχία του για το μέλλον των συντάξεων στη χώρα, μετά τις απανωτές περικοπές.

Το δικό τους “Γολγοθά” ανεβαίνουν, μήνα το μήνα, χιλιάδες συνταξιούχοι, που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να… εξανεμίζονται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Πολλοί από αυτούς έχουν εργαστεί περισσότερα από 40 χρόνια και τα τελευταία χρόνια βιώνουν ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ συνεχόμενων περικοπών στις συντάξεις τους.

Εξαίρεση στη μνημονιακή Ελλάδα δεν αποτέλεσε ούτε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει επίσης προβεί σε περικοπές, ωστόσο οι συνταξιούχοι αγωνιούν και φοβούνται πως ακόμη δεν έχουν έρθει τα χειρότερα.

Σήμερα, μάλιστα, χιλιάδες συνταξιούχοι έκαναν πορεία στο υπουργείο Εργασίας, με κάποιους από αυτούς να καίνει τις επιστολές που τους έστειλε για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στην συνέχεια έκαναν πορεία στην Βουλή.

Με δάκρυα στα μάτια

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, συγκλονιστική ήταν η εξομολόγηση του Σ. Αντωνόπουλου, ο οποίος φιλοξενήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv.

Ο κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι και Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικού Ταμείου Εμποροϋπαλλήλων, έκανε πραγματικά κατάθεση ψυχής.

Σε 543 ευρώ ανέρχονταν η επικουρική του σύνταξη το 2008, ενώ σήμερα έχει καταλήξει να παίρνει μόνο 148,28 ευρώ! Δηλαδή σχεδόν 400 (!) ευρώ μέσα σε λίγα μόλις χρόνια!

Όσον αφορά στην κύρια σύνταξή του, το 2012 έπαιρνε 1.392 ευρώ, ενώ σήμερα παίρνει 1.001 ευρώ. Με λίγα λόγια ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει υποστεί περικοπές της τάξης των 786 ευρώ τα τελευταία χρόνια

Ο κ. Αντωνόπουλος συνεχίζει να μιλά με τη φωνή του “σπασμένη”, δείχνοντας πως η ένοια “κοινωνικό κράτος” στη χώρα μας μοιάζει τουλάχιστον… μακρινή.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε