Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συγκλονίζεται η Κύπρος από το παραδικαστικό κύκλωμα

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την έκταση του φαινομένου και αποκάλυψε ότι έφθασαν στα χέρια του δύο υποθέσεις.

Αποκαλύψεις για δράση παραδικαστικού κυκλώματος στην Κύπρο, έγιναν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Γενικής Εισαγγελίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Ιωνάς Νικολάου, κατήγγειλε ότι διάφορες ομάδες, στις οποίες εμπλέκεται και ο υπόκοσμος, επιλύουν οικονομικές διαφορές με απειλές, ακόμη και με άσκηση βίας έναντι υψηλής αμοιβής.

Όπως είπε ο κ. Νικολάου, οι επικεφαλής των ομάδων αυτών λειτουργούν ως δικαστές και καλούν ενώπιόν τους ακόμη και δικηγόρους για να λύσουν τις διαφορές.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την έκταση του φαινομένου και αποκάλυψε ότι έφθασαν στα χέρια του δύο υποθέσεις, τις οποίες παρέπεμψε στην Αστυνομία με θετικά αποτελέσματα.

Ο βουλευτής Γιαννάκης Θωμά τόνισε ότι απαιτείται η λήψη μέτρων, όπως η επίσπευση της εκδίκασης υποθέσεων και η αποτελεσματική εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε