Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συγχωνεύονται ΟΑΕΔ, ΟΕΕ και ΟΕΚ – ‘Ερχονται μετατάξεις, αλλαγές σε μισθούς και απολύσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ολα όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη υπό τον Θ. Πάγκαλο
– Ποιοί οργανισμοί συγχωνεύονται ή καταργούνται – ‘Ολη η λίστα
– Απολύονται με αποζημίωση οι συμβασιούχοι
– Μισθό με βάση το νέο οργανισμό που υπηρετούν θα παίρνουν όσοι μεταταχθούν

Η συγχώνευση ή κατάργηση δεκάδων οργανισμών, με στόχο την περιστολή των δαπανών, αποφασίστηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

 

Συνολικά 20 οργανισμοί -με πολυπληθές προσωπικό- περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο για τις συγχωνεύσεις, ενώ μαζί τους έρχονται μειώσεις μισθών και απολύσεις υπαλλήλων.

Ετσι αποφασίστηκε:  

1) Συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.)
  
2) Υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

3) Συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

4) Συγχωνεύονται, ενοποιούνται και αναδιοργανώνονται οι εξής φορείς:

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας. (Ε.Ο.Ε)
 

Τέλος, δημιουργείται η Ανώνυμη Εταιρεία με την Επωνυμία “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.”

Όσοι υπάλληλοι πάρουν μετάταξη στους Οργανισμούς που θα δημιουργηθούν, θα πληρώνονται με τα μισθολόγια που ισχύουν σε αυτούς.

Όσον αφορά στους συμβασιούχους των Οργανισμών που πρόκειται να καταργηθούν, η σύμβασή τους θα διακοπεί, αλλά θα τους καταβληθεί αποζημίωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε