Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Συγχωνεύονται νοσοκομεία – Αυξάνονται τα νοσήλεια

Συγχωνεύονται νοσοκομεία – Αυξάνονται τα νοσήλεια

Συχγωνεύσεις σε νοσοκομεία και σε άλλους τομείς της υγείας αλλά και αυξήσεις στα νοσήλεια

ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οταν ρωτήθηκε εαν τα νοσήλεια θα αυξηθούν μετά την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, η υπουργός δεν το απέκλεισε, επισήμανε όμως ότι μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

‘Οπως είπε θα συγχωνευτούν δέκα οργανισμοί στον ευρύτερο τομέα της Πρόνοιας, με στόχο τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση πόρων.

Οι πρώτοι φορείς, που θα καταργηθούν, ή θα συγχωνευθούν με άλλους αφορούν τον χώρο της Πρόνοιας και είναι το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, το οποίο προτείνεται να καταργηθεί.

 Επιπλέον, προτείνονται η συγχώνευση του Κέντρου Κληρονομικών Νοσημάτων Αίματος με το Εθνικό Κέντρο Αίματος, του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, καθώς και η ενσωμάτωση στο Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης δυο άλλων φορέων, του Εθνικού Παρατηρητηρίου με Αναπηρίες και του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου άφησε να εννοηθεί ότι, στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας», δεν αποκλείεται μικρά νοσοκομεία, τα οποία υπάρχουν διάσπαρτα στον νομό Αττικής να ενταχθούν διοικητικά σε μεγαλύτερα ιδρύματα.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εξαιτίας των συγχωνεύσεων, ενώ δήλωσε ότι όσοι υπάλληλοι του ΕΣΥ έχουν αποσπαστεί σε οργανισμούς και υπηρεσίες εκτός συστήματος θα επιστρέψουν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε