Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού – Πέταξαν μπογιές στην αυστριακή πρεσβεία [pics,vids]

Συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού – Πέταξαν μπογιές στην αυστριακή πρεσβεία [pics,vids]

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες, εκπρόσωποι αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και μέλη της ΚΕΕΡΦΑ συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εναντία στο ρατσισμό.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, ζητούν το άνοιγμα των συνόρων, τον τερματισμό των διακρίσεων καθώς και την παύση των συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή.

Οι συγκεντρωμενοι, αφού έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή, συνέχισαν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ σημειώθηκε ένταση έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας, όπου πέταξαν μπογιές.


Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πρωτοβάθμια σωματεία, μεταναστευτικές κοινότητες καθώς και μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι φορείς που συμμετείχαν στο κάλεσμά τους διαδήλωσαν, όπως ανέφεραν, «ενάντια στον ρατσισμό, τη στοχοποίηση προσφύγων- μεταναστών, στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή», καθώς και «για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε