Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα εναντίον των μέτρων που η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μέλη κλαδικών και πρωτοβάθμιων σωματείων, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κατά των νέων οικονομικών μέτρων, ενώ πριν από λίγο έφτασαν στο Σύνταγμα και τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία μέσω της οδού Σταδίου.

Νωρίτερα πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση μοτοσικλετιστές έκαναν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 «Βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. «Θέλουμε επίσης», συνέχισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, «να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους ισχυρούς της Γης ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι αδιέξοδες και οδηγούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Ανάλογες πολιτικές οδήγησαν κατά το παρελθόν στην επώαση του αυγού του φιδιού» κατέληξε ο κ. Τσικρικάς.

Στη συγκέντρωση εκτός από τα συνδικάτα μετέχουν απλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν τόσο για τα μέτρα όσο και για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα.

«Η ψυχή μας βγαίνει αλλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει», είπε από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης. «Εξαπολύεται φοροεπιδρομή, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις» πρόσθεσε και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής θα βρεθούν και αύριο στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που ακολουθούνται.

Τα πανό των διαδηλωτών είναι ενδεικτικά της αντίθεσής τους για την επίσκεψη Μέρκελ.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα συνεχίστηκε χωρίς απρόοπτα ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία έχει διακοπεί. Κλειστοί παραμένουν και οι σταθμοί του μετρό “Σύνταγμα” και “Ευαγγελισμός”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαγορεύθηκαν αύριο λόγω Μέρκελ οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σχεδόν σε ΟΛΟ το κέντρο!
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε