Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής από τα Ατομα με Αναπηρία

Συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής από τα Ατομα με Αναπηρία

Μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) πραγματοποιούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Συντάγματος, Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στην Ελλάδα το 10% του πληθυσμού της αρνείται τον παθητικό ρόλο και διεκδικεί τη συμμετοχή του στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό στερέωμα της χώρας.

Πάνω από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος ΦΩΤΟ NEWSIT

Για το εθνικό αναπηρικό κίνημα η 3η Δεκεμβρίου είναι το αποκορύφωμα μιας συνολικής προσπάθειας, που καταβάλλει καθημερινά προκειμένου να αναδείξει τα θέματα αναπηρίας και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

 Zητούν το αυτονόητο. Ιδια δικαιώματα με όλους... ΦΩΤΟ NEWSIT

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά μια νέα δημόσια πολιτική για την αναπηρία. Βάσει μελετών προκύπτει ότι το 84% των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών που έχουν ένα μέλος με αναπηρία είναι χαμηλότερο από των άλλων νοικοκυριών, αφού το ύψος των παρεχόμενων προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες που απορρέουν από αυτή καθ΄εαυτή αναπηρία, ενώ υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της βαρύτητας της αναπηρίας και του βαθμού φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το ένα έκτο περίπου του ενεργού πληθυσμού της ΕΕ είναι άτομα με αναπηρία, αλλά το ποσοστό απασχόλησής τους είναι συγκριτικά χαμηλό. Τα άτομα με αναπηρία έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν ανενεργά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ενεργό πληθυσμό. Ωστόσο, με λίγο περισσότερη βοήθεια, εκατομμύρια ευρωπαίων με αναπηρία θα μπορούσαν να εισέλθουν ή να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε