Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του Μεσοπρόθεσμου

Με συνθήματα κατά του “μεσοπρόθεσμου προγράμματος” και υπέρ της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα στην Ομόνοια το συλλαλητήριο του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου.

“Να μην πέσουν στα δόκανα που στήνει η παλιά κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ” ζήτησε από τους εργαζόμενους, μετά το τέλος του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Πρόσθεσε, δε, ότι “πιστωτές και οφειλέτες θα σκεφθούν μόνο πως θα κατανείμουν τις ζημιές και τα κέρδη, ούτως ώστε να ανακάμψει η νέα επίθεση των μονοπωλίων”.-

Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και το “ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα”, όπως το χαρακτήρισε, ότι με την πολιτική τους ευνοούν “τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων”.

Εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική της συναίνεσης και ζήτησε από τους εργαζόμενους να ενωθούν, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, “για να ανατραπεί ο αντιδραστικός συσχετισμός”. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.

Κινητοποίηση κατά των νέων μέτρων διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη. Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε όταν η πορεία έφτασε στο σημείο της αφετηρίας της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε