Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ – Μήνυμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή! – Σκληρό… ροκ ενόψει ανακοίνωσης των μέτρων

Συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ – Μήνυμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή! – Σκληρό… ροκ ενόψει ανακοίνωσης των μέτρων

– Στον εισαγγελέα σήμερα οι 18 συλληφθέντες της ΓΕΝΟΠ
– Δικάζονται σήμερα στο αυτόφωρο οι 12 συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ
– Σκληρή στάση της κυβέρνησης μετά την κατάληψη των συνδικαλιστών στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων

Το σκληρό της πρόσωπο δείχνει η κυβέρνηση στους συνδικαλιστές, θέλοντας προφανώς να κάνει πράξη τη δήλωση του πρωθυπουργού «δε θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι».

Η κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ επί της Μεσογείων από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έληξε με επέμβαση της αστυνομίας στις 23:00 το βράδυ και τη σύλληψη 18 συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Σήμερα το μεσημέρι, οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ, με την αιτιολογία της αναζήτησης στοιχείων σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον Νίκο Φωτόπουλο «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα» ήρθε λίγες μέρες μετά τις εικόνες ντροπής με την εισβολή στο ΥΕΘΑ.

Τότε συνελήφθησαν 12 ναυτεργάτες, που σήμερα δικάζονται στο αυτόφωρο. Την Κυριακή το βράδυ έγιναν και πάλι συλλήψεις. Οι 18 συνδικαλιστές της ΔΕΗ οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Η αστυνομία, αυτή τη φορά, έδρασε άμεσα. Πολλοί το ερμηνεύουν ως απόφαση της κυβέρνησης να δείξει το σκληρό της πρόσωπο και να μην αφήσει τη χώρα να γίνει… ξέφραγο αμπέλι, όπως είπε πριν λίγα 24ωρα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Ίσως αυτή η άμεση επέμβαση να είναι και ένα μήνυμα προς όσους θελήσουν να κατέβουν και απόψει αλλά και την Τρίτη στους δρόμους της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά των νέων σκληρών μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση αλλά και γιανα… «υποδεχτούν» την Άνγκελα Μέρκελ που έρχεται στην Ελλάδα για επίσκεψη… αστραπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ

Συνέλαβαν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έκαναν κατάληψη σε κτίριο της ΔΕΗ – “Σκάνδαλο! Το χαράτσι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα οι φτωχοί”

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για την εισβολή στο Πεντάγωνο

Φωτόπουλος: Καταλήψεις σε όλα τα υπουργεία, αεροδρόμια, λιμάνια και 48ωρες απεργίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε