Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύλληψη Τσελέντη ζητά ο Παπαζάχος

Σύλληψη Τσελέντη ζητά ο Παπαζάχος
Μεγάλο ρήγμα μεταξύ των σεισμολόγων, καθώς ο καθηγητής Κ. Παπαζάχος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα κατά Τσελέντη για την πρόβλεψη σεισμού στην κεντρική Ελλάδα.
Ο κ. Παπαζάχος δηλώνει στη Real News: “Έχουμε μείνει όλοι άφωνοι. Ο κόσμος στο Βόλο, στη Λάρισα και τη Λαμία έχει πανικοβληθεί” αναφέρει ο καθηγητής για την πρόβλεψη Τσελέντη. “Κανονικά θα έπρεπε να είχε παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας και να συλλάβει το συγκεκριμένο συνάδελφο, που – ελαφρά τη καρδία – κάνει λόγο για επερχόμενο σεισμό, χωρίς να υπάρχουν σοβαρά επιστημονικά στοιχεία” δηλώνει.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε επέμβει αυτόματα και αυτόφωρα ο εισαγγελέας, καθότι μιλάμε για διασπορά ειδήσεων, η οποία πραγματικά έχει προκαλέσει τρόμο και αναστάτωση στη συγκεκριμένη περιοχή” αναφέρει ο καθηγητής. 

Ο κ. Παπαζάχος αποκαλεί εξάλλου τον κ. Τσελέντη “ανεύθυνο” και υποστηρίζει ότι η στάση του βλάπτει συνολικά τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας των σεισμολόγων, καθώς – όπως λέει – κινδυνεύει να τους καταστήσει “κινδυνολόγους” στα μάτια της κοινής γνώμης.

Σημειώνεται ότι ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης πριν απο μερικές ημέρες είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ αναρτήθηκε πρόβλεψη για σεισμό στη Λαμία. 
“Για να υπάρχει κάτι τετοιο θα είναι μεγέθους 6 (ρίχτερ). Ας έχουμε το νου μας για μια εβδομάδα, όχι παραπάνω. Να κοιτάξουμε την σεισμική επικινδυνότητα του σπιτιού μας. Μπορεί να είναι και στη θάλασσα κάποιο επίκεντρο. Είναι η προέκταση του ρήγματος της τάφρου του Βορείου Αιγαίου” είχε πει ο κ. Τσελέντης, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε