Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σύλληψη με “ταυτότητα” τρομοκρατίας – Έπιασαν τον έναν, έχασαν τον άλλο

Όλα δείχνουν, τουλάχιστον με βάση όσα διαρρέουν αστυνομικές πηγές, ότι η σύλληψη του νεαρού
χθες το μεσημέρι στη Νέα Κηφισιά

ήταν τυχαία. Δυο νεαροί κρίθηκαν ύποπτοι από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τους πλησίασαν για έναν τυπικό έλεγχο και… έβγαλαν λαβράκι, όπως φαίνεται από κάποια στοιχεία που ήρθαν στο φως.

Οι αστυνομικοί διαρρέουν ότι ο ένας από τους δύο νεαρούς που κατάφεραν να συλλάβουν είναι 23 ετών, καταζητούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Κατά τον έλεγχο ο ένας άρχισε να τρέχει και κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη. Πρόκειται για έναν νεαρό Έλληνα, ηλικίας 22-23 ετών που είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, μάρκας Glock, μια αμυντική χειροβομβίδα και ένα στυλό με ασύρματη κάμερα. Μάλιστα, βρέθηκε και ένας γεμάτος γεμιστήρας και ένα δερμάτινο πορτοφόλι με αστυνομικό σήμα.

Τα ευρήματα που είχε στην κατοχή του, όπως και το γεγονός ότι κινούνταν πίσω από την τροχαία Κηφισιάς προκάλεσε το ενδιαφέρον των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο συλληφθείς αρχικά οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και μετέπειτα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να ερευνηθεί αν συσχετίζεται με πρόσφατες υποθέσεις που απασχόλησαν την υπηρεσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές διαρροές, ο νεαρός που συνελήφθη κινούνταν με πλαστή ταυτότητα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει μέλη της «Συνωμοσίας» για την ενοικίαση του σπιτιού στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι. Ο νεαρός πάντως προς το παρόν αρνείται να δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανάλυση του στυλό με ασύρματη κάμερα, με τους αστυνομικούς να ευελπιστούν ότι από το βίντεο θα οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Πάντως, ο δεύτερος που διέφυγε σύμφωνα με τις μαρτυρίες είναι μελαχρινός, ψηλός, με μαύρα μαλλιά και κοτσίδα και ήταν καλοντυμένος και φορούσε και μία καμπαρτίνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε