Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σύμφωνο συμβίωσης: Με ένα φιλί πανηγύρισαν την ψήφισή του

Σύμφωνο συμβίωσης: Με ένα φιλί πανηγύρισαν την ψήφισή του

Ήταν πια περασμένα μεσάνυχτα όταν η Βουλή, μετά από μια συνεδρίαση ντροπιαστική για το Σώμα, ψήφισε με 194 ψήφους αλλά πολλές ηχηρές απουσίες την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ένα ζευγάρι γυναικών που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της Βουλής σηκώθηκε και πανηγύρισε την ιστορική στιγμή (δυστυχώς όχι για όλους τους βουλευτές) με ένα φιλί. Μια απόδειξη αγάπης.

Μέλη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της θυελλώδους συνεδρίασης. Μια στιγμή ιστορική για τη χώρα, που είχε μείνει… τελευταία και καταϊδρωμένη, αρνούμενη μέχρι εκείνη τη στιγμή να αποδεχτεί ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Το δικαίωμα στην επιλογή.

Τα χαμόγελα περίσσευαν από τους ανθρώπους που περίμεναν χρόνια αυτή τη στιγμή. Μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι τουλάχιστον είχαν παραμείνει μέχρι τέλους στην αίθουσα της Ολομέλειας, ανταπέδωσαν το χειροκρότημα. Δυο κοπέλες, “σφράγισαν” τη στιγμή που περίμεναν καιρό με ένα φιλί. Η φωτογραφία τους έχει ήδη γίνει viral!

Σύμφωνα με το Έθνος, ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (22.12.2015) στη Βουλή για να παρακολουθήσουν την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών ήταν και ο επί 25 χρόνια σύντροφος του Μηνά Χατζησάβα, ο Κώστας Φαλελάκης, ο άνθρωπος που στην κηδεία του γνωστού ηθοποιού είχε αναδείξει το θέμα του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε