Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συμμορία Ρομά: Η ειδική ομάδα “Μίδας” θα ανακαλύψει την πορεία του χρυσού

Συμμορία Ρομά: Η ειδική ομάδα “Μίδας” θα ανακαλύψει την πορεία του χρυσού

Ειδική ομάδα “Μίδας”, είναι η επιχειρησιακή κωδική ονομασία εξειδικευμένων Αστυνομικών, οι οποίοι έχουν αναλάβει την αποστολή να ακολουθήσουν βήμα προς βήμα την διαδρομή του χρυσού που πέρασε από τα χέρια των Ρομά “Κορλεόνε” και κατέληξαν στο εξωτερικό σε πλάκες χρυσού.

Η ονομασία της ομάδας ουδόλως τυχαία είναι, καθώς όπως διαπιστώθηκε έπειτα από την έκθεση των εκατοντάδων χιλιάδων κλοπιμαίων, κοσμημάτων και χρυσαφικών – ακόμη και λίρες  και πλάκες χρυσού βρέθηκαν στην κατοχή των κακοποιών- που ήταν σε θυρίδες που είχαν αγοράσει σε τραπεζικά υποκαταστήματα τις Θεσσαλονίκης και τις Βέροιας, οι Ρομά Μαφιόζο κολυμπούσαν κυριολεκτικά στο χρυσό.

Οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί τις ομάδας “Μίδας” ήδη έχουν τα διαβατήρια τους έτοιμα για χώρες τις Ευρώπης, καθώς έχει διαπιστωθεί πως εκατοντάδες κιλά χρυσού σε πλάκες, “βγήκαν” με παράνομο τρόπο από την χώρα και πουλήθηκαν έναντι ιλιγγιωδών χρηματικών ποσών στην “μαύρη αγορά” τις “Γηραιάς Ηπείρου”.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, οι Ρομά Μαφιόζοι είχαν καταφέρει επί δεκαετίας να ρημάζουν ολόκληρες περιουσίες από την μια άκρη της χώρας στην άλλη και μάλιστα να έχουν βρει τις “επαφές”, προκειμένου ο θησαυρός που είχαν αποκομίσει από τις ληστείες και τις διαρρήξεις να μετατρέπετε σε μετρητό.

Στις χιλιάδες ώρες τηλεφωνικών υποκλοπών των εμπλεκομένων που έχει καταγράψει ο “υπέρ κοριός” τις Ασφάλειας Αττικής, οι αστυνομικοί άκουγαν τους ηγέτες του μαφιόζικου συνδικάτου να μιλούν για τα “τούβλα” που θα φτιάξουν και θα “φύγουν” για έξω.

Στην αρχή, οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για “τούβλα” μετρητών, δηλαδή δεσμίδες χαρτονομισμάτων, μέχρι που μετά την εξάρθρωση τις σπείρας έφθασε επείγον σήμα από την EUROPOL Γερμανίας, στα γραφεία τις Ασφάλειας, για Γερμανό έμπορο κοσμημάτων, οποίος είχε αγοράσει σε έκθεση του Μονάχου δυο τρία πανάκριβα κομμάτια, από Έλληνα κοσμηματοπώλη και τελικά αποδείχθηκαν κλεμμένα από την σπείρα των Ρομά.

Το “κουβάρι” των νέων ερευνών γρήγορα ξετυλίχθηκε και διαπιστώθηκε πως τα “τούβλα” ήταν πλάκες χρυσού από τα κλεμμένα κοσμήματα του “Συνδικάτου”, τα οποία λιώνονταν σε χυτήριο τις Αττικής και “έφευγαν” για το εξωτερικό.
Παράλληλα η ίδια ομάδα με την κωδική ονομασία “Μίδας” θα χαρτογραφήσει βήμα προς βήμα τα 50 κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια που φέρετε να είχαν άμεση συνεργασία με το “Μαφιόζικο Συνδικάτο”, στο τομέα του “ξεπλύματος” και τις κλεπταποδοχής.

Άλλωστε η έκθεση κοσμημάτων του Ρομά “Μαφιόζικου Συνδικάτου”, αποδεικνύει του λόγου το αληθές, καθώς εκατοντάδες χρυσές λίρες, χρυσά κοσμήματα αμύθητης αξίας, πανάκριβα ρολόγια χειρός, δεσμίδες με μετρητά, δεμένες σε πλαίσιο λίρες και βέβαια πλάκες χρυσού, είναι ένα μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία μάλιστα βρέθηκαν κατά την διάρκεια τις δεύτερης επιχειρήσης που εξαπέλυσε η Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Έδεσσα, έπειτα από νέα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει ο Ανακριτής, στου οποίου τα χέρια βρίσκεται η ογκώδη δικογραφία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε