Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Συμβόλαια και σε δραχμές ζητά ταξιδιωτικός κολοσσός από Έλληνες ξενοδόχους!

Συμβόλαια και σε δραχμές ζητά ταξιδιωτικός κολοσσός από Έλληνες ξενοδόχους!

Τι λέει στο Νewsit o υφυπουργός Τουρισμού. Οργισμένη η αντίδραση των ξενοδόχων.

Οι tour operators προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ και ζητούν από τους ξενοδόχους πρόβλεψη για πληρωμή σε δραχμές στα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Οι ξενοδόχοι λένε πως είμαστε στο ευρώ και επομένως κανένας tour operator δε μπορεί να αποφασίζει για το νόμισμα με το οποίο θα  διαπραγματευτεί τα συμβόλαια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στα μέσα Οκτωβρίου οι tour operators του ταξιδιωτικού κολοσσού ΤUI που ανήκει σε ομίλους Ευρωπαϊκών τραπεζών απέστειλαν σε ξενοδόχους αρχικά της Ρόδου και στη συνέχεια της Κω και των Χανίων έγγραφο με το οποίο τους ζητά να υπάρχει πρόβλεψη να τους πληρώσει σε δραχμές σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος. Το έγγραφο μάλιστα αφορά συμβόλαια ήδη υπογεγραμμένα για το 2012.

Η TUI θέλει να είναι κατοχυρωμένη για παν ενδεχόμενο, ακόμη και για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κάτι που σημαίνει αλλαγή νομίσματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιστροφή στις δραχμές”.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ.
Είμαστε στο ευρώ και δε συζητάμε κάτι άλλο, το θέμα είναι εθνικό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο λένε στο Νewsit.
Oπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης “ακόμη και στην Τουρκία όλα τα συμβόλαια είναι σε ευρώ. Στην Ελλάδα γιατί ζητάνε να υπάρχει πρόβλεψη σε δραχμές. Αυτό είναι εκ του πονηρού και κρύψει τυχωδιωκτισμό. Είναι εκβιασμός. Και επειδή η ΤUI ανήκει σε όμιλο ευρωπαϊκών τραπεζών το θέμα έχει και πολιτικές διαστάσεις. Εμείς δεν το δεχόμαστε και αν δεν τους αρέσει ας μην έρθουν στην Ελλάδα. Ξεκάθαρα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνου:

TI ΛΕΕΙ H TUI
Το Νewsit επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της ΤUI στην Κρήτη ο οποίος μας ανέφερε πως πρόκειται στην ουσία για τα “ψιλά γράμματα” των συμβολαίων που ασφαλίζουν τις εταιρείες που υπογράφουν συμβόλαια σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος όπως φυσική καταστροφή, αλλαγή νομίσματος και άλλες αιτίες. Αυτό ισχύει και έχει ζητηθεί και από άλλες χώρες όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων η οποία λέει πως το θέμα εμπεριέχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος “τέτοιου είδους πρακτικές οι οποίες αμφισβητούν κεκτημένα και δημιουργούν σύγχυση στην αγορά είναι απρεπείς και αντιδεοντολογικές. Συστήνουμε σε όλα τα μέλη μας και σε όλους τους ξενοδόχους στην Ελλάδα να μην συνεναίσουν σε καμία περίπτωση σε τέτοιου είδους τροποποιήσεις συμβολαίων”.

Aκούστε τι δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων:

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ NEWSIT
Οπως δήλωσε o Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  Γιώργος Νικητιάδης “μόλις πληροφορήθηκα για την επιστολή που είχε σταλεί από την ΤUI για να εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης τμήματος της σύμβασης μεταξύ ενός Έλληνα ξενοδόχου και ενός tour operator από τη Νορβηγία σε σχέση με το νόμισμα, όλα αυτά ήταν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, επικοινώνησα αμέσως με τον αντιπρόεδρο της ΤUI που είναι και Διευθυντής των Διεθνών Υποθέσεων όλης της εταιρείας παγκοσμίως,  προκειμένου να του εκφράσω της εντονότατη δυσαρέσκειά μας και να του πω με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παροτρύνει τους ξενοδόχους της κανένας να μην υπογράψει οποιαδήποτε τέτοια τροποποίηση σε συμβόλαιο. Εδειξε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος να μη γνωρίζει ότι η ΤUI Νορβηγίας έχει αποστείλει τέτοια επιστολή. Για αυτό την την επόμενη μέρα του έστειλα επιστολή στην οποία επισυνάψαμε και το έγγραφο της ΤUI Noρβηγίας, και έχει πρωτοκοληθεί στο υπουργείο μας με αριθμό πρωτοκολλου 639 και ημερομηνία 14/10/2011, με την οποία του ξεκαθάριζα οτι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, εμείς δεν τα δεχόμαστε, εκφράζουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας, δεν καταλαβαίνουμε τι νοοτροπίες είναι αυτές”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόεδρος Ryanair: “Δεχόμαστε να μας πληρώσουν οι έλληνες ακόμα και σε κατσίκες!”

Πόσο κοντά είμαστε σε μια στάση πληρωμών

Παίζουν με … μπαλάκι 88 δισεκατομμύρια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε