Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συναγερμός στα νησιά! - Φόβοι για κύματα παράνομων μεταναστών από Συρία

Συναγερμός στα νησιά! - Φόβοι για κύματα παράνομων μεταναστών από Συρία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.08.2012 | 09:33
Πρώτη δημοσίευση: 27.08.2012 | 09:33

Οι συνεχείς έλεγχοι στο Αιγαίο με τη συμμετοχή της FRONTEX αρχικά έστειλαν τα κύματα παράνομων μεταναστών στον Έβρο. Η ενίσχυση των συνόρων εκεί άρχισε και πάλι να αυξάνει τον αριθμό στα νησιά που πλέον έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθώς εκφράζονται φόβοι ότι 100.000 πρόσφυγες απ' τη Συρία είναι θέμα χρόνου να μετακινηθούν κατά κύματα προς την Ευρώπη

Ήδη η Τουρκία έχει δηλώσει “διπλωματικά” πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των προσφύγων που κατά χιλιάδες έχουν περάσει τα σύνορά της.

Ως γνωστό οι γείτονες στα ανατολικά διευκολύνουν τη διέλευση (με το αζημίωτο) των παράνομων μεταναστών απ' τη χώρα τους.

Ήδη μάλιστα οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι θαλάσσιοι δρόμοι προς τα νησιά “άνοιξαν” και πάλι για τους Τούρκους “δουλέμπορους”.

Μόλις χθες στη Σάμο αποβιβάστηκαν στο Πυθαγόρειο και το Ηραίο 54 παράνομοι μετανάστες. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται ήδη σε Σάμο, Χίο,Σύμη (67 άτομα τις τελευταίες ημέρες) και Φαρμακονήσι (25 άτομα τις τελευταίες ημέρες) καθώς η αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που αποβιβάζονται φτάνει ως και το 100% τον τελευταίο καιρό, ενώ είναι χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι στρέφονται και πάλι στο Αιγαίο είναι και το ότι εντοπίστηκε σκάφος με 61 παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Μονεμβασιάς.

Διαβάστε επίσης:
Σάμος: Για να αποφύγουν τη σύλληψη έπεσαν στη θάλασσα!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο