Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνέλαβαν 2 της Πρωτοβουλίας γιατι δεν άφηναν του απεργούς πείνας να φάνε

Συνέλαβαν 2 της Πρωτοβουλίας γιατι δεν άφηναν του απεργούς πείνας να φάνε

Δυο φοιτήτριες συνελήφθησαν γιατί προσπάθησαν να εμποδίσουν τη σίτιση απεργών πείνας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ερυθρός.

Ύστερα από καταγγελία γιατρού του νοσοκομείου «συνελήφθησαν δυο Ελληνίδες γιατί παρακώλυσαν προσωπικό για τη χορήγηση τροφής σε νοσηλευόμενους απεργούς πείνας» αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης, δήλωσε στο Newsit ότι όταν ο γιατρός άλλαξε τη διατροφή στους απεργούς πείνας και αντί για ζάχαρη που θα εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία τους, τους έδωσε φιδέ, οι φοιτήτριες πέταξαν τους δίσκους και δεν τους άφησαν να φάνε.

Το περιστατικό μετέφεραν στον διευθυντή της β’ Παθολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Ζαχάροφ, μια τραπεζοκόμος και το επιβεβαίωσε μια νοσηλεύτρια. Ακολούθως, εκείνος το κατήγγειλε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και από εκεί τον παρέπεμψαν στη Γενική Ασφάλεια για να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται μετά την εισαγγελικής παρέμβασης για την Υπατία.

Οι δύο φοιτήτριες βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και την Τετάρτη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων φοιτητριών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «όλα δείχνουν ότι αποφάσισε να αντιμετωπίσει την απεργία με την αστυνομική καταστολή».

Προστίθεται επίσης ότι «μετά την εντολή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταύρου, Αντώνη Ζαχάρωφ, να αφεθεί φαγητό στα τραπεζάκια των νοσηλευόμενων απεργών και την άρνηση των απεργών πείνας να το δεχτούν, οι αλληλέγγυες συνοδοί δήλωσαν ότι τέτοιου είδους ιατρικές πρακτικές συνιστούν βασανιστήριο και φέρνουν στη μνήμη τις αποφράδες ημέρες των γιατρών του Βιντέλα».

Στο μεταξύ, με έγγραφό της, η Εισαγγέλας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, ξεκαθαρίζει ότι οι γιατροί είναι ποινικά υπεύθυνοι αν δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τους απεργούς πείνας. (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Διαβάστε επίσης
Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς πείνας: “‘Η δέχεστε την πρόταση που έχουμε κάνει ή θα απελαθείτε”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε