Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Συνέλαβαν 54χρονο για τη φωτιά στην Πολιτεία-Συναγερμός σε όλη τη χώρα για πυρκαγιές…

ΦΩΤΟ NEWSIT
Στον εισαγγελέα 54χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά χθες το απόγευμα. Σε κόκκινο συναγερμό η Πυροσβεστική λόγω καιρικών συνθηκών…

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά υπάρχει σήμερα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή και τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

Οι περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά είναι οι εξής:

1.Αθήνα
2.Ανατολική Αττική
3.Δυτική Αττική
4.Πειραιάς
5.Βοιωτία
6.Εύβοια
7.Αργολίδα
8.Κόρινθος
9.Κυκλάδες
10.Ηράκλειο
11.Λασίθι
12.Ρέθυμνο
13.Χανιά
14.Λέσβος
15.Σάμος
16.Χίος

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Φωτιά απείλησε την Πολιτεία

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε χαράδρα της περιοχής Πολιτείας η οποία καίει χαμηλή βλάστηση και η οποία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Η φωτιά με μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό έλεγχο και τα πεζοπόρα τμήματα πλέον σβήνουν τις μικρές εστίες.

Το NewsIt βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς με αποκλειστικές εικόνες και video


Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε χαράδρα με πεύκα της Πολιτείας κοντά στις οδούς Αριστοτέλους και Δεξαμενής και στους πρόποδες της Πεντελής και λόγω του δύσβατου του σημείου, άμεσα απογειώθηκαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που έκαναν συνεχείς ρίψεις.


 
Έχουν ήδη υπάρξει οι πρώτες γραμμές άμυνας στα πρώτα σπίτια για τυχόν επέκταση της φωτιάς.

Στην μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν περισσότεροι από 40 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ η φωτιά πλησίασε και το γνωστό Politeia Tennis Club.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε