Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνέλαβαν αστυνομικούς για ληστεία και εκβιασμό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια διαδικτυακή αγορά κινητού εξελίχθηκε σε υπόθεση εκβιασμού και ληστείας ενός ιδιώτη από αστυνομικούς!

Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 23χρονος αστυφύλακας, ένας 27χρονος ειδικός φρουρός και ένας ιδιώτης, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Οι δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, συνελήφθησαν από τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης στην Καλλιθέα, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Συγκατηγορούμενος είναι και ένας ακόμα 30χρονος ιδιώτης, που κατηγορείται για απλή συνέργεια στην καταγγελλόμενη ληστεία.

Ο καταγγέλλων είχε αγοράσει, τον περασμένο Μάιο, μέσω ιντερνετ, ένα κινητό τηλέφωνο που άνηκε στον 23χρονο αστυφύλακα. Ο οποίος αργότερα ζητούσε από τον ιδιώτη το ποσό των 700 ευρώ, ισχυριζόμενος πως του το χρωστούσε. Σύμφωνα όμως με τον καταγγέλλοντα, εκείνος είχε καταβάλλει την ίδια ημέρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής (paypal) το τίμημα των 420 ευρώ που συμφωνήθηκε. Ο αστυνομικός, μην εντοπίζοντας το τίμημα της συναλλαγής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του, συνέχιζε έκτοτε να τον πιέζει τηλεφωνικά να του δώσει τα χρήματα.

Το απόγευμα της 1ης Αυγούστου, ο αστυφύλακας μαζί με τον ειδικό φρουρό και έναν 30χρονο ιδιώτη, έστησαν… καρτέρι στον καταγγέλλοντα, στην περιοχή της Βάρης, και με τη βία του αφαίρεσαν 160 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα πάλι με τις καταγγελίες, ο 23χρονος κατηγορούμενος, του απαίτησε άλλα 700 ευρώ. Συμφωνήθηκε αυτό το ποσό να καταβληθεί στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, το χθες το μεσημέρι.

Ο καταγγέλλων είχε ειδοποιήσει τις Εσωτερικές Υποθέσεις, άνδρες της οποίας βρίσκονταν στο σημείο της συνάντησης όπου θα γινόταν η συναλλαγή και είχαν προσημειώσει τα χαρτονομίσματα. Κατά την παράδοση των χρημάτων, επενέβησαν και συνέλαβαν τον αστυνομικό και τον ειδικό φρουρό. Οι δυο τους μαζί με τον συνεργό τους πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε