Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνέλαβαν έναν από τους τρεις ληστές της Αλοννήσου

– Πρόκειται για έλληνα κατάδικο που βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Κρήτης
– Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία στη ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
– Τον έπιασαν στα Εξάρχεια, τον πρόδωσαν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο κλεμμένο φουσκωτό
– Αναζητούνται οι δυο συνεργοί του

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες το βράδυ ένας από τους τρεις ληστές της Εθνικής τράπεζας στην Αλόννησο. Ο δράστης είναι Έλληνας, 38 ετών και συμμετείχε στη ληστεία και στην κινηματογραφική καταδίωξη που ακολούθησε με σκάφη στο Αιγαίο.
 
Ο 38χρονος προφανώς τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του ατυχήματος έξω από την τράπεζα και γέμισε με κηλίδες το κλεμμένο φουσκωτό που χρησιμοποίησε η σπείρα για να φύγει από το νησί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο φουσκωτό βοήθησαν τις αρχές να εντοπίσουν τον κακοποιό.
 
Η σύλληψη του δράστη έγινε στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ ήδη οι αστυνομικοί αναζητούν τους δυο συνεργούς. Ένας εξ αυτών νοίκιασε την μοτοσυκλέτα με την οποία πήγαν στην τράπεζα οπλισμένοι με καλάσνικοφ, ενώ και οι τρεις φέρονται να έκλεψαν το φουσκωτό από την Εύβοια, με το οποίο έφθασαν στην Αλόννησο με στόχο το 1 εκ. ευρώ των ταμείων στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Οι ληστές είχαν προμηθευτεί επίσης, κουκούλες και καπέλα τζόκει
 
Αξιωματικοί της αστυνομίας εξέφρασαν ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο δράστης είχε λάβει 11ήμερη άδεια από τις φυλακές Αγιάς Κρήτης, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την ληστεία, που διέπραξε το 1995, μαζί με επτά άλλους συνεργούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον ταμεία.

Ο δράστης, ο οποίος έχει και άλλες καταδίκες για εκβιάσεις και ληστείες, σήμερα έπρεπε να επιστρέψει στην Κρήτη…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε