Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνέλαβαν τον πλοίαρχο του “Audacity of hope”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ανδρες του λιμενικού συνέλαβαν τον 68χρονο Αμερικανό πλοίαρχο του υπο αμερικανική σημαία σκάφους του “Στόλου της Ελευθερίας”

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ο 68χρονος αμερικανός πλοίαρχος, του υπό αμερικανική σημαία σκάφους «Audacity of Hope», που απέπλευσε την Παρασκευή απο το Πέραμα με προορισμό την Γάζα, στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από σκάφος του Λιμενικού και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

Ο πλοίαρχος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στον στολίσκο «Ενα καράβι για τη Γάζα» , μαζί με άλλα πέντε πλοιάρια. Απο αυτά τρία βρίσκονται στον Πειραιά, δύο στην Κρήτη και ένα στην Κέρκυρα. Τα πλοιάρια είχαν προγραμματίσει να αποπλεύσουν την Παρασκευή για τη Γάζα, κάτι που δεν έγινε, μετά την απόφαση του Χρήστου Παπουτσή, με την οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία από όλα τα ελληνικά λιμάνια προς την θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Διαβάστε επίσης
Ανάγκασαν τον στολίσκο για τη Γάζα να επιστρέψει στο λιμάνι

Χαμάς κατά Ελλάδας για το “μπλόκο” στο καράβι για τη Γάζα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε