Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνέλευση Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα μετά το διωγμό τους

Συζητούν τις επόμενες δράσεις τους μετά το ντου απο την αστυνομία και την απομάκρυνση των σκηνών.

Στο σημείο που μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου υπήρχαν δεκάδες σκηνές έχουν συγκεντρωθεί Αγανακτισμένοι που διαμαρτύρονται για το “ντου” της αστυνομίας και την απομάκρυνση των σκηνών.

Λίγο πρίν ξεκινήσει η προγραμματισμένη για τις 21.00 συνέλευση των συγκεντρωμένων, επικράτησε μικροένταση καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ πάνω στην πλατεία ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να φωνάξουν συνθήματα εναντίον τους και να ζητήσουν απο τους επικεφαλής των δυνάμεων να απομακρυνθούν απο την πλατεία, καθώς δεν διαπράττουν, όπως λένε, κάποιο αδίκημα.

Στην επιχείρηση που έγινε στις τέσσσερις τα ξημερώματα από έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, παρουσία και εισαγγελέα έγιναν και οκτώ συλλήψεις για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο Γάλλους, έναν Γερμανό και έναν Ρουμάνο.

Η επιχείρηση προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των “Αγανακτισμένων” και μία πολιτική αντίδραση αυτή των Οικολόγων, οι οποίοι με ανακοίνωση κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση “χρησιμοποιώντας για πολιτική δίωξη το νόμο κατά της ελεύθερης κατασκήνωσης, μας γυρνά στις δεκαετίες μετά τον Εμφύλιο, όταν ο νόμος 4.000 περί τεντυμποϊσμού ήταν σε μόνιμη χρήση εναντίον κάθε διαδηλωτή”.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsit για το νυχτερινό ντου με βίντεο αυτοπτών

Διαβάστε επίσης
Σύνταγμα: Έδιωξαν τους Αγανακτισμένους – “Κατασκήνωσε” η Αστυνομία – Φωτό Newsit

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε