Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνελήφθη ο Απόστολος Γκλέτσος – “Θα το ξανακάνω” δηλώνει στο NewsIt μέσα από το κρατητήριο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποκλειστικά στο NewsIt μιλά ο Απόστολος Γκλέτσος μέσα από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατείται. Κατηγορείται για φθορά ξένης περιουσίας και για παρακώλυση συγκοινωνιών. Στις 09:30 θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος Στυλίδας δηλώνει στο NewsIt αμετανόητος για την κινητοποίησή του και υποστηρίζει ότι άμα χρειαστεί θα το ξανακάνει. Αυτή τη στιγμή που ο ίδιος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, κάτοικοι του χωριού φροντίζουν να παραμείνει ανοιχτός ο παράδρομος από τον οποίο περνούν οι οδηγοί χωρίς να πληρώνουν. Αν χρειαστεί θα βάλω και το κορμί μου, αναφέρε στο NewsIt ο Απόστολος Γκλέτσος:

Έπειτα από την έντονη κινητοποίηση του δημάρχου το Υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να δώσει ελευθέρα σε 1.000 δημότες της περιοχής ωστόσο ο δήμαρχος θα πρέπει να εξετάσει αν αυτό λύνει το πρόβλημα που υπάρχει. Παράλληλα το Υπουργείο εξασφάλισε κονδύλι 1.200.000 ευρώ από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους στα διόδια της Πελασγίας στη Στυλίδα.

Το δημοτικό συμβούλιο της Στυλίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του, καταδικάζοντας ομόφωνα τη σύλληψη του δημάρχου αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο τα καταστήματα στο δήμο Στυλίδας, όπως επίσης να μείνουν κλειστές και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής.

Μάλιστα αύριο θα παραβρεθούν στα δικαστήρια της Λαμίας την ώρα που θα γίνει η προσαγωγή του δημάρχου της Στυλίδας , ενώ έχουν συγκροτήσει και ειδική πενταμελή επιτροπή η οποία διαχειρίζεται το θέμα. Την διαμαρτυρία τους για το θέμα έχουν εκφραστεί με ψηφίσματά τους και πολλοί φορείς της Στυλίδας και της Φθιώτιδας.

Το χρονικό της σύλληψης

Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα μηχανήματα του δήμου γκρέμισαν και πάλι τις μπάρες και δημιούργησαν σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων στο κύριο εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας τα διόδια της Πελασγίας.

Οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή προκειμένου τα συνεργεία της εταιρίας να μην επανατοποθετήσουν το στηθαίο και υπογραμμίζουν πως θα μείνουν εκεί μέχρι το βράδυ. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα ”μπάι-πας” και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έτσι ώστε, όσοι το επιθυμούν, να αποφεύγουν τα διόδια της Πελασγίας.

Ο Απόστολος Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας (10-01-2011) με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν.

«Μας κοροϊδεύουν» σημείωσε ο κ. Γκλέτσος, επισημαίνοντας ότι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επικαλούνται για τη διάνοιξη δρόμων την ανάγκη απαλλοτριώσεων αλλά και το υπέρογκο κόστος τους. «Πήγαμε με συνεργεία του δήμου και εντοπίσαμε ήδη έτοιμους, δημοτικούς δρόμους· εμείς απλώς βγάλαμε τους πασσάλους» πρόσθεσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το σημείο των διοδίων βρίσκεται στη μέση του δήμου, ως εκ τούτου η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 3.000 ανθρώπους.

«Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης που διανύει ακόμη και 10-20 φορές την ίδια απόσταση για να πάει στο λιοτρίβι του να πληρώνει κάθε φορά 2,60 ευρώ», τονίσε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ο δήμαρχος Στυλίδας μόνος του πήγε και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, όπου του φόρεσαν χειροπέδες και με συνοδεία αυτοκινήτων της ασφάλειας και της ΟΠΚΕ τον μετέφεραν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, συνοδεία του συνηγόρου του κ. Δούμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε