Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνελήφθη πολιτικός μηχανικός με χρέη πάνω από 140 εκ. ευρώ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα χρέη του προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Εκκρεμούσαν εις βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης. Κατηγορείται ακόμη και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συνελήφθη χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 61χρονος, πολιτικός μηχανικός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.

Αν και το φαινόμενο πλέον είναι καθημερινό αυτό που κάνει εντύπωση είναι το πόσο του χρέους! Το ύψος λοιπόν των οφειλών του φτάνει στα 140.918.639,77 ευρώ!
 
Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Ζακύνθου, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, απάτης και ανακριβών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος  σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά (7) καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Βόλου με τις οποίες τις οποίες του έχει επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και δεκατεσσάρων (14) μηνών και χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ.
 
Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε  στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε