Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνεχίστηκε η δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Συνεχίστηκε η δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης η δευτεροβάθμια δίκη των κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του ΣΒΒΕ, Γιώργου Μυλωνά.

Από τη διαδικασία απουσιάζει, όπως άλλωστε και στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο φερόμενος ως > της ομάδας των απαγωγέων, δραπέτης των φυλακών, Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, που είχε διακοπεί για λίγες μέρες λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο Γ. Μυλωνάς είπε ότι δεν είναι εκδικητικός απέναντι στους απαγωγείς του, απλά θέλει να τιμωρηθούν για τις πράξεις που τους καταλογίζονται. Κατά την έναρξη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, πριν από δύο εβδομάδες, ο επιχειρηματίας είχε περιγράψει καρέ-καρέ την πολυήμερη περιπέτεια που βίωσε στα χέρια των απαγωγέων του.

Αστυνομικός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατονόμασε τον Β. Παλαιοκώστα ως > της σπείρας των απαγωγέων, λέγοντας ότι >, ενώ μετέφερε διάλογο που είχε ο διαβόητος κακοποιός με αξιωματικό της Αστυνομίας λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του και επιβεβαιώνει τον ηγετικό του ρόλο στη σπείρα. >.

Ο ίδιος μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε μετά την απαγωγή ο εκ των κατηγορουμένων για την απαγωγή Βαγγέλης Χρυσοχοϊδης με κρατούμενο, τότε, στις φυλακές Τρικάλων, που κατηγορείται επίσης για την υπόθεση. > τα λύτρα της απαγωγής, αλλά και να προμηθευτούν όπλα και κλεμμένα αυτοκίνητα. Χρησιμοποιούσαν εκφράσεις όπως στραγάλια, κουκούτσια κ.ά.>>, κατέθεσε, ενώ αναφέρθηκε στα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνομιλίες τους και οδήγησαν στον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Να σημειωθεί ότι η απαγωγή του Γ. Μυλωνά έγινε τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν καταβολής λύτρων ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία βρέθηκαν περίπου τα μισά χρήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Βαρύς ο πέλεκυς για την απαγωγή Μυλωνά

Αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους για την απαγωγή Μυλωνά

Ασύλληπτο κύκλωμα πίσω από την απαγωγή Μυλωνά

Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε η δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε