Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Σβήνουν οι ελπίδες για τον 31χρονο αγνοούμενο – Μόνο με αλυσίδες η κινηση σε πολλούς δρόμους

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Σβήνουν οι ελπίδες για τον 31χρονο αγνοούμενο – Μόνο με αλυσίδες η κινηση σε πολλούς δρόμους

– Δείτε που χρειάζονται αλυσίδες
– Δεκάδες χωριά αποκλεισμένα στη Φθιώτιδα
– Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού

Κίνηση μόνο με αλυσίδες

Αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βιτσίου, όπως και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Μετσόβου, από το 20ο χλμ.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται, επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, από την περιοχή της Πορταριάς, στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Φαρσάλων, από το 30ο χλμ., σ’ ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας, καθώς στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από το ύψος της γέφυρας Μουργκάνι.

Τεράστιο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Δομοκού καθώς αρκετά βαριά οχήματα είχαν ντεραπάρει στο “Δρούγο” με αποτέλεσμα΄να δημιουργηθεί ουρά τουλάχιστον 3χλμ και οι οδηγοί χρειάστηκε να περιμμένουν δύο ώρες για να απεγκλωβιστούν

Ένας αγνοούμενος στο Τολό

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 31χρονου, που αγνοείται από χθες στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού, από όπου είχε ξεκινήσει με τη λέμβο του για ψάρεμα.

Σκάφη του λιμενικού σώματος που πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή εντόπισαν αργά απόψε στη θαλάσσια περιοχή Λιγονερίου Σπετσών τη λέμβο, χωρίς τον επιβαίνοντα.

Πλημμύρισε η Αθήνα από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις

Προβλήματα σε όλη την Αττική, με διακοπές κυκλοφορίας και πλημμύρες, έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση. Η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων τη νύχτα είχε διακοπεί στη λεωφόρο Αρίωνος προς Αρτέμιδα από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος, στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στην περιοχή Πετμεζά στα Σπάτα και στην οδό Μαρκοπούλου, στη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων, στο Μαρκόπουλο.

Επίσης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, από το ύψος της οδού Ζέππου στη Βούλα και για μήκος περίπου 800 μέτρων προς το Ελληνικό, η κυκλοφορίαμέχρι τα μεσάνυχτα γινόταν μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σοβαρά προβλήματα και στην υπόλοιπη χώρα

Η Πελοπόννησος είναι από τα γεωγραφικά διαμερίσματα που πλήττεται με σφοδρότητα από το κύμα κακοκαιρίας. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, από τις 17.00 το απόγευμα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, λεωφορείων και των οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Τριπόλεως – Σπάρτης. 

Παράλληλα, δεκάδες σημεία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου έχουν αποκλειστεί και η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Δείτε όλα τα σοβαρά προβλήματα στην Πελοπόννησο

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού για τον εντοπισμό ενός 31χρονου που αγνοείται. Ο αγνοούμενος, που επέβαινε σε λέμβο, είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα για ψάρεμα στην περιοχή.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στη Στερεά Ελλάδα και 13 χωριά αποκλεισμένα στη Φθιώτιδα

Έντονη χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές του νομού, με το χιόνι να ξεπερνά σε πολλά χωριά τους 70 πόντους!

Φωτό από το lamiastar.gr

Ήδη, από Λαμία προς Καρπενήσι, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Xαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός επισκέπτη του χιονοδρομικού κέντρου στον Παρνασσό ο οποίος τελικά εγκλωβίστηκε. Ακούστε την μαρτυρία του

Διαβάστε ποιές περιοχές πλήττονται στη Στερεά Ελλάδα

Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, που φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ. Κλειστό παραμένει και το πορθμείο Αιδηψός – Αρκίτσα.

Πρόγνωση καιρού για για σήμερα

Ο καιρός στα δυτικά και βόρεια προβλέπεται αίθριος και μονο στη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν το πρωί πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής στερεάς – Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ, αλλά στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα επικρατούν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση και θα επικρατήσει ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, σχετική βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέχρι 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός που σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωρας θα είναι ισχυρός.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στην Κρήτη και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. 

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει:

– Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
– Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
– Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
– Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε