Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνεχίζεται η κατάληψη των γιατρών στο υπουργείο Υγείας – Τραυματίστηκε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου

Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Η γιατρός κα Ανεμοδουρά δέχεται τις πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ NEWSIT
Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Η γιατρός κα Ανεμοδουρά δέχεται τις πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ NEWSIT

Κατά την διάρκεια των συμπλοκών με τα ΜΑΤ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται προληπτικά στην Καρδιολογική μονάδα.

Διατεθειμένοι να μείνουν στο υπουργείο μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, δηλώνουν οι γιατροί, οι οποίοι ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου “διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία “.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο, όταν οι γιατροί που είχαν συγκεντρωθεί επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο και απωθήθηκαν από ομάδα των ΜΑΤ, τραυματίστηκε , η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, η οποία μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου. Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η κα Ανεμοδουρά μεταφέρεται στο ασθενοφόρο

Την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Αντιπροσωπεία των γιατρών (γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες) συναντήθηκε αρχικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο, στη συνέχεια με τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη και τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο. Ωστόσο οι γιατροί επιμένουν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.Η στιγμη της σύγκρουσης

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την “απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων”, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι “ο υπουργός Υγείας αντί να αποδεχθεί το διάλογο με τους γιατρούς κατέβασε τα ρολά του υπουργείου και έφερε τα ΜΑΤ”.

Mιλώντας νωρίτερα στο Newsit o γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργος Ελευθερίου είπε οτι βγήκαν στους δρόμους γιατί ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε