Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνεχίζεται η κατάληψη του ΤΤ – Κλεστά τα υποκαταστήματα τη Δευτέρα – 24ωρη στον ΟΠΑΠ

Υπό κατάληψη βρίσκονται για δεύτερη ημέρα τα γραφεία διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή του. Απεργία κάνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ.

Η κατάληψη του  κεντρικού κτιρίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο ενώ για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες. Ο φτωχός Έλληνας αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο».

Με την πώληση του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανοίγει ο χορός των σαρωτικών αλλαγών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι εάν το «φιλέτο» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα περάσει σε ελληνικά ή σε ξένα χέρια.

Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ οι οποίοι αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι έξω απο το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού στην Κηφισού 62.
Όπως δήλωσε στο Newsit  η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΠΑΠ, Μαρίνα Μασσαρά “δεν είναι δυνατόν να θέλουν να ξεπουλήσουν μια κερδοφόρα εταιρεία που αποφέρει  στο ετησίως τουλάχιστον 700.000 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Οι 1.000 εργαζόμενοι και οι χιλιάδες συνεργαζόμενοι πράκτορες δεν πρόκειται να επιτρέψουν αυτό το ξεπούλημα”.

Οι εργαζόμενοι έκλεισαν συμβολικά για 10 λεπτά και τον παράδρομο στην Κηφισού και λένε πως τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε