Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη για την απόδραση Παλαιοκώστα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η δίκη για την κινηματογραφική απόδραση των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε την Τετάρτη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Μαζί με τον Ριζάι, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν η σύντροφός του Ασπασία Μετροπία, ένα ζευγάρι Αλβανών και ένας επιχειρηματίας. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγής από κοινού (που αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροσκάφους, απόδραση κρατουμένου κ.α.

Ο Ριζάι μεταφέρθηκε το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε όλη τη διάρκεια της δίκης, κρατούσε το χέρι της συντρόφου του.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο, ο πιλότος του ελικοπτέρου Ηλίας Θεοφιλόπουλος, ο οποίος, πλην του Ριζάϊ, δεν αναγνώρισε άλλον από τους παρόντες κατηγορούμενους. Όπως κατέθεσε, η γυναίκα που μίσθωσε το σκάφος, η οποία όπως είπε, είχε άλλον σωματότυπο από αυτόν της Μετροπία, είχε πει ότι θέλει με τον σύντροφό της μεταφορά από το γήπεδο της Ιτέας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο πιλότος κατέθεσε ότι όταν μπήκε το ζευγάρι στο ελικόπτερο, η γυναίκα τον απείλησε με μαχαίρι και ο άντρας κρατούσε μια χειροβομβίδα. Του είπαν, όπως κατέθεσε, ότι «θα πάμε στον Κορυδαλλό». Όπως κατέθεσε πάνω από τις φυλακές έπεσαν πολλοί εκφοβιστικοί πυροβολισμοί και ότι από εκεί στο ελικόπτερο ανέβηκαν ο Ριζάϊ και ο Παλαιοκώστας. Μάλιστα, όπως σημείωσε, κατά την απογείωση από τις φυλακές τρεις τέσσερις σφαίρες χτύπησαν την κοιλιά του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τον πιλότο, ο Παλαιοκώστας ήταν εκείνος που λίγο μετά τα διόδια, του υπέδειξε το σημείο προσγείωσης και ότι, επίσης, ήταν αυτός που, αφού κατέβηκαν οι υπόλοιποι από το ελικόπτερο, του έδωσε να φορέσει μια κουκούλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε