Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών- Στις 10/12 η γενική συνέλευση

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών- Στις 10/12 η γενική συνέλευση

Για τις 10 Δεκεμβρίου 2012 μετατέθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Γενική Συνέλευση των μελών τής Ένωσης Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ), ενώ μέχρι τότε παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο τής ΕΔΔ κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη του: α) το γεγονός ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών τού Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν ορίσει Γενικές Συνελεύσεις για το διάστημα από 5 μέχρι 9 Δεκεμβρίου 2012, έχοντας παρατείνει μέχρι τότε τις κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή που η κάθε Ένωση έχει επιλέξει. β) ότι έχουν ανακύψει διάφορα ζητήματα, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση τής Ένωσης, ώστε να καταστεί δυνατή η λήψη απόφασης με βάση όλα τα κρίσιμα δεδομένα, αποφάσισε τη μετάθεση τής Γενικής Συνέλευσης για τις 10.12.2012.

Η συνέλευση των Διοικητικών Δικαστών θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών, επί της οδού Λ. Ριανκούρ 85.
Παράλληλα, η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών τής Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2012 (9.30 π.μ.) στην αίθουσα τελετών τού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επί της οδού Ακαδημίας 60.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τής Ε.Ε.Ε., κατά τη συνέλευση των εισαγγελέων αναμένεται «να συζητηθούν σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα σχετικά με τη Δικαιοσύνη και την απονομή της, σε μια γενικότερη συγκυρία, μάλιστα, η οποία επιβάλλει την περίσκεψη και την επαναπροσέγγιση -και από πλευράς των δικαστικών λειτουργών- καταστάσεων, που ευρίσκονται υπό αναθεώρηση».

Στη συνέλευση των εισαγγελέων έχουν κληθεί να παραστούν ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η πρόεδρος και ο εισαγγελέας τού Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου και Ιωάννης Τέντες, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, οι πρόεδροι των άλλων Δικαστικών Ενώσεων, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων τής Δικαιοσύνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε