Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνεχίζουν την απεργία οι λιμενεργάτες

Συνεχίζουν την απεργία οι λιμενεργάτες

Αρχίζει άμεσα διάλογος της κυβέρνησης με την Cosco για την υλοποίηση της συμφωνίας παραχώρησης των προβλητών ΙΙ
και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.

H υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ξεκαθάρισε χθες ότι η κυβέρνηση στηρίζει την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας σε συνεργασία με ξένους επενδυτές εφόσον όμως ωφελούνται και οι εργαζόμενοι.

Με τη δήλωσή της έβαλε οριστικά τέλος στα ερωτήματα για το ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την παραχώρηση.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι ξεκίνησε προσπάθεια να βελτιωθούν οι όροι και υπέρ των εργαζομένων στον ΟΛΠ ώστε να λήξουν οι απεργίες που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις εισαγωγικές επιχειρήσεις και στην αγορά. Η κυρία Κατσέλη πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα του διαλόγου αυτού θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2009.

Ικανοποιημένη φαίνεται να είναι και η Cosco από το χιερισμό της κ. Κατσέλη και έτοιμη να συμμετέχει στο διάλογο.

 Οι λιμενεργάτες όμως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στο εμπορικό λιμάνι.

Και όπως δηλώνουν, δεν θα σταματήσουν μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να “παγώσει” την είσοδο της Cosco στο τέρμιναλ.

Μέχρι σήμερα, περίπου 7.000 εμπορευματοκιβώτια έχουν εκτραπεί από τον Πειραιά σε γειτονικά λιμάνια του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τα πλοία περνούν αλλά δεν σταματούν στον Πειραιά και καταλήγουν σε λιμάνια της Τουρκίας και της Ιταλίας, αλλά και σε άλλα ελληνικά λιμάνια, όπως αυτά του Αστακού, αλλά και της Ελευσίνας. Ενώ στις εγκαταστάσεις του εμπορικού λιμένα παραμένουν «εγκλωβισμένα» 5.500 εμπορευματοκιβώτια για τα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε να εξαχθούν ούτε και να εισαχθούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε