Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2010 | 16:40
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2010 | 16:40

Νέα πανελλαδική αποχή για τη Μ. Τρίτη 30 Μαρτίου και τη Μ. Τετάρτη 31 του μήνα αποφάσισαν οι δικηγόροι, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση, την Παρασκευή, της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων στη Χαλκίδα.

Οι δικηγόροι, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το τέλος της συνεδρίασής τους, τόνισαν ότι λόγος της αποχής δεν είναι η επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους αλλά ο έμμεσος φόρος στους πολίτες.

«Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη είναι, όπως συνεχώς καταγγέλλουμε, τραγική. Συνέπεια τούτου ο προσδιορισμός γίνεται μετά από 4, 5 και 6 χρόνια και η υπόθεση εκδικάζεται ακόμη πιο αργά. Δηλαδή αρνησιδικία και ο πολίτης πλέον βρίσκεται πλήρως ανυπεράσπιστος στο έλεος της τύχης.

Στη σημερινή συγκυρία η επιβολή ΦΠΑ σημαίνει ότι ο πολίτης θα καταβάλλει επιπρόσθετα 21% για τις νομικές υπηρεσίες, και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη η οποία θα καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.

Δεν είναι λοιπόν επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, όπως ανακριβώς και για λόγους επικοινωνιακούς διαδίδουν, αλλά έμμεσος φόρος στους πολίτες, που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια.

Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κωφεύει στα προβλήματα του κλάδου, υποβαθμίζοντάς τα (αν όχι γελοιοποιώντας) με την πλήρη αδράνειά της. Το ερώτημα είναι, θέλουν δικαιοσύνη τελικά; Θέλουν την απόλυτη πρόσβαση του πολίτη σε αυτή όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Η Ολομέλεια εξουσιοδοτεί τη Συντονιστική Επιτροπή να εκτιμήσει περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, με την πλήρη εγκατάλειψή της από την πολιτεία, να προχωρήσει σε επαφές με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις αναλόγως, προστατεύοντας το δικηγορικό λειτούργημα και αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο