Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο οι ιδιοκτήτες φορτηγών – Προσαγωγές στην Καβάλα

– Κάνουν ό,τι θέλουν οι φορτηγατζήδες αγνοώντας κυβέρνηση και δικαιοσύνη – Εγκλωβισμένα φορτηγά στα λιμάνια
– Δύο προσαγωγές στην Καβάλα- Ενταση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Ελλείψεις στην αγορά

Σε δύο προσαγωγές ιδιοκτητών φορτηγών προχώρησε το πρωί η αστυνομία της Καβάλας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δύο φορτηγά εμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο της Εγνατίας και οι ιδιοκτήτες τους προσήχθησαν.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο, αγνοώντας κυβέρνηση και δικαιοσύνη. Κρατούν εγκλωβισμένα στα λιμάνια χιλιάδες φορτηγά και ήδη αρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις στην αγορά.

Δεκάδες φορτηγά με προϊόντα βρίσκονται εγκλωβισμένα στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας την ώρα που χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Οδηγοί  εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιριών να βγουν από το λιμάνι. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών επικράτησε ηρεμία.
Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.

Στο λιμάνι της Καβάλας κρατούνται εγκλωβισμένα 12 φορτηγά.

Η κυκλοφορία των βυτιοφόρων φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης πραγματοποιείται ελεύθερα κατ’ εξαίρεση αυτό το σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμοστεί ο νόμος. Δια στόματος του Γ. Πεταλωτή δηλώνει οτι “άν δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και του κοινωνικού συνόλου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή οι ηγεσίες που αποφασίζουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων”  σχολιάζοντας την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.”Από εκεί και πέρα υπάρχει νόμος του κράτους. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες” διαμήνυσε ο κ. Πεταλωτής.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών που θέλουν να εργαστούν απο συνεδέλφους τους που μετέχουν στα μπλόκα ενώ την περασμένη νύχτα σημειώθηκαν επιθέσεις απο αγνώστους με πέτρες και πετρέλαιο σε 4 φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα.

Την ίδια ωρα οι φορείς της αγοράς προειδοποιούν για μεγάλες ζημιές με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη να κάνει λόγο για εφιαλτική κατάσταση στην αγορά. Ηδη στη Β. Ελλάδα έχουν εμφανιστεί σημαντικές ελλείψεις βασικών αγαθών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Κλεφτοπόλεμος από τους ιδιοκτήτες φορτηγών – Η ΕΛ.ΑΣ αποφασισμένη να μην επιτρέψει έκτροπα
Ένταση στην Καβάλα από φορτηγατζήδες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε