Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνταξιούχοι στο δρόμο: “Θα μας πεθάνουν;” – “Δεν έχω να πάρω μια καραμέλα στα εγγόνια μου”

Συνταξιούχοι στο δρόμο: “Θα μας πεθάνουν;” – “Δεν έχω να πάρω μια καραμέλα στα εγγόνια μου”

Ξανά στο δρόμο κατέβηκαν οι συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις συντάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και από εκεί πορεύτηκαν ως το υπουργείο Υγείας.

“Μας πεθαίνουν κάθε μέρα. Οι συντάξεις μας μειώνονται κάθε τόσο. Που θα πάμε; Θα μας πεθάνουν τελείως; Τα γέρικα άλογα μας σκοτώνουν, τους συνταξιούχους τους πεθαίνουν; Εκεί θέλουν να πάνε;” είπε στο Newsit.gr μια συνταξιούχος, ενώ ένας άλλος τόνισε πως κατέβηκε στην πορεία γιατί είναι 86 ετών, δουλεύει από τα 10 του και δεν έχει πια να πάρει μια καραμέλα στα εγγόνια και τα δισέγγονά του. “Και άλλοι να θησαυρίζουν και να μην τους πειράζει κανένας. Θέλουν να είναι στην κυβέρνηση και να λένε ότι είναι Αριστεροί. Αριστεροί είναι το πιάτο γεμάτο για άλλους ή άδειο για όλους”.

Διαμαρτύρονται για τη μείωση των συντάξεων, για τις οποίες ζητούν “υπεράσπιση” και αποκατάσταση. Παράλληλα ζητούν να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ και να υπάρχει δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

“Σήμερα είναι η μέρα της υγείας μας. Με την πενιχρή σύνταξη την οποία παίρνουμε δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα φάρμακα μας. Μας πετάνε στον Καιάδα. Γι’ αυτό θα πάμε στο υπουργείο Υγείας να απαιτήσουμε δωρεάν υγεία”, είπαν στο Newsit.gr.

“Η κυβέρνηση μας στέρησε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το αύριο που είχε καλλιεργήσει η ίδια. Έφερε τρίτο μνημόνιο το οποίο μας πλήττει πάλι. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει υιοθετηθεί ξανά η πολιτική της λιτότητας”, προσθέτουν οι συνταξιούχοι. “Χρειάζεται νέα πολιτική που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη για να γίνει ένα εθνικό σχέδιο αναπτυξιακής πολιτικής. Μόνο έτσι θα ανακάμψει η χώρα”, υπογραμμίζουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε