Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνταρακτική μαρτυρία στο NewsIt – Έτσι ζω τον όλεθρο στην Ιαπωνία – ”Ο φίλος μου πήδηξε από τον 3ο όροφο”!

Συνταρακτική μαρτυρία στο NewsIt – Έτσι ζω τον όλεθρο στην Ιαπωνία  – ”Ο φίλος μου πήδηξε από τον 3ο όροφο”!

Ο φοιτητής Λευτέρης Καραπέτσας περιγράφει στην κάμερα του NewsIt τον εφιάλτη του σεισμού, τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν και στέλνει το δικό του μήνυμα στους συγγενείς του…

Ο Λευτέρης Καραπέτσας, σπουδάζει εδώ και ένα χρόνο στο Τόκυο. Ο φονικός σεισμός της περασμένης Παρασκευής τον βρήκε στη φοιτική εστία. Για 5 λεπτά η γη σειόταν και από παντού ακούγονταν φωνές. ”Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Ένας φίλος μου από τη Γεωργία τα έχασε και πάνω στον πανικό του, πήδηξε από το παράθυρο του 3ου ορόφου. Ευτυχώς η ζωή του σώθηκε αν και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά”.

Ο Λευτέρης προσπαθούσε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Πίστευε τα πρώτα λεπτά μετά τον σεισμό, ότι πρόκειται για έναν ισχυρό εγκέλαδο που όμως δεν θα αφήσει ζημιές και θύματα. ”Στο Τόκυο δεν έπεσαν κτίρια. Ο κόσμος ήταν πανικοβλημένος, δεν λειτουργούσαν τα τηλέφωνα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ αυτά που συνέβαιναν στις ακτές”.

Ο κόσμος είναι φοβισμένος αλλά και ψύχραιμος, μας λέει ο Λευτέρης. Πολλοί φεύγουν από το Τόκυο, αλλά οι περισσότεροι προσπαθούν να επανέλθουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας. ”Οι περισσότεροι πηγαίνουν στις δουλειές τους, αλλά το πρόβλημα είναι οι συγκοινωνίες που λόγω των γεγονότων δεν λειτουργούν όλη την ημέρα. Πρόβλημα υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αδειάσει. Δεν υπάρχουν τρόφιμα και μπαταρίες. Οι Ιάπωνες είναι πιο ψύχραιμοι από εμάς τους τουρίστες. Ένας φίλος μου από την Αγγλία, φοβήθηκε τόσο που 5 λεπτά μετά τον σεισμό πήγε στο αεροδρόμιο και έβγαλε εισιτήριο για να φύγει”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε