Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: 28 ευρώ σε κάθε σχολείο για την πρόληψη της γρίπης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

«Σας χαρίζουμε τα …28 ευρώ” λένε οι Σύλλογοι γονέων μαθητών από όλη την Ελλάδα στο υπουργείο Υγείας για την…

 

αστεία χρηματοδότηση που δεσμεύτηκε να προσφέρει στις σχολικές επιτροπές, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπη! 
Όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το NewsIt.gr τα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας είναι ανοχύρωτα στην γρίπη. Οι σχολικές επιτροπές έχουν στερέψει οικονομικά. Για να μπορέσουν να ανανεώνουν τα απαραίτητα από την εγκύκλιο του υπουργείου αντισηπτικά υλικά, πολλοί γονείς αναγκάστηκαν να βάλουν από την… τσέπη τους χρήματα και να προσλάβουν καθαρίστριες για απολύμανση των σχολικών χώρων. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η άμεση απόφαση του Υπουργείου μετά το ρεπορτάζ ήταν να υποσχεθεί το ποσό των 435.000ευρώ, ώστε να ενισχύσει όλα τα σχολικά ταμεία της χώρας. Ποσό, το οποίο αν διαιρεθεί επί των συνολικά 15.500 σχολικών μονάδων, δεν ξεπερνά τα…30ευρώ σε κάθε σχολείο!
«Πως είναι δυνατόν να μας φτάσουν;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Μαθητών Ελλάδος, Βασίλης Τόγιας. «Σκεφτείτε ότι το μηνιαίο κόστος για αγορά των απαραίτητων υλικών που προβλέπει το υπουργείο κυμαίνεται από 500 ως 1000ευρώ, ανάλογα με το σύνολο των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας».
Και τα προβλήματα είναι πιο μεγάλα, αφού με πρόσφατο έγγραφο της Νομαρχίας Αθηνών: οι τουαλέτες των περισσότερων σχολείων της Αθήνας διαπιστώθηκαν επιεικώς… απαράδεκτες, ενώ η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για καθαρισμό χαρακτηρίζεται άμεση και αναγκαία.

«Αναγκαζόμαστε να προσλάβουμε εμείς καθαρίστριες για να απολυμάνουν τις αίθουσες των παιδιών μας. Αυτά θέλαμε να πούμε στην υπουργό Υγείας πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν δέχτηκε να μας συναντήσει, αφού είχε…φόρτο εργασίας» καταγγέλλει ο κ.Τόγιας.

 
Υπόμνημα κατέθεσαν την Τρίτη στην Υπουργό Υγείας ζητώντας να πάρουν άμεσα μέτρα για την πρόληψη. Κάθε μέρα δεκάδες μαθητές νοσούν από τη νέα γρίπη λένε οι γονείς που δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε