Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ασθενοφόρα – σκοτώστρες με 600.000 χλμ!

Ενα από τα πολλά κουρασμένα ασθενοφόρα των κέντρων υγείας Θεσσαλονίκης

Με αυτοκίνητα ερείπια προσπαθούν σώσουν τους ασθενείς οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι

κάθε φορά κάνουν το σταυρό τους να τους… «βγάλει πέρα» η σακαράκα που κάποιοι έχουν βαφτίσει ασθενοφόρο!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το NewsIt.gr τα ασθενοφόρα της επαρχίας είναι τόσο γερασμένα, που στα περισσότερα από αυτά τα κοντέρ φτάνουν τα 400.000 χλμ, ενώ δεν είναι λίγα και εκείνα που ξεπερνούν τα 600.000 χλμ!

Πρόσφατο ημερήσιο δελτίο ασθενοφόρου από το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, έφυγε για να παραλάβει τέσσερα περιστατικά, «φορτωμένο» με πάνω από 550.000χλμ!
Ενώ, ασθενοφόρο του ιατρικού κέντρου Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί με 416.000χλμ. στο κοντέρ του.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ : Ημερήσιο δελτίο ασθενοφόρου από το Γ.Ν.Κιλκίς

«Ειδικά τα ασθενοφόρα των επαρχιακών νοσοκομείων και των κέντρων υγείας είναι πάνω από 15 ετών. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί, να είχαμε αγοράσει καινούργια, ώστε και η πολιτεία να μην πληρώνει υπέρογκα ποσά για την συντήρησή τους, αλλά κυρίως να παρέχει ασφάλεια των διακομισθέντων ασθενών κατά την μεταφορά τους» λέει στο NewsIt.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ιερόθεος Γιαμουρίδης.
Ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Χαλάστρας βρίσκεται εγκλωβισμένο στο συνεργείο. Κι αυτό γιατί το χρέος από την συντήρησή του είναι πάνω από 12.000ευρώ.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, αυτήν την στιγμή έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά ασθενοφόρων που έχουν μείνει στο δρόμο, περιπτώσεις ασθενοφόρων δημόσιων νοσοκομείων της επαρχίας, που δεν είναι εφοδιασμένα καν με φορείο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να παίρνουν τον ασθενή… σηκωτό με καρέκλα!   

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΤΣΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

«Οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ΕΣΥ. Ξέρουν οι άνθρωποι στην επαρχία ότι δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, και έτσι φορτώνουν τους ασθενείς στην καρότσα του αυτοκινήτου, και τον πάνε μόνοι τους στα νοσοκομεία. Πριν εβδομάδες, περιστατικό καρδιακής ανακοπής στην Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής μεταφέρθηκε από συγγενή του στο νοσοκομείο…φορτωμένος στην καρότσα του αυτοκινήτου!» λέει στο NewsIt.gr o πρόεδρος πληρωμάτων ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων Βορείου Ελλάδος Παναγιώτης Μετετζίδης, επισημαίνοντας ένα ακόμη βασικό πρόβλημα: την τραγική έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων στην επαρχία.

Καστοριά, Δράμα, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Γρεβενά και Πτολεμαϊδα έχουν μόλις ένα ασθενοφόρο για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του νομού.
Στην Ξάνθη, και κυρίως στα νησιά, όπως στην Σάμο και την Θάσο τα πράγματα είναι απολύτως…τρικοσμικά, αφού δεν έχουν κανένα ασθενοφόρο στην διάθεσή τους!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε