Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Δεν δικαιούνται επίδομα άνεργοι με 13 παιδιά!

Η Κατερίνα Βούτα με τα 4 από τα συνολικά 13 παιδιά της

Με 13 παιδιά και άνεργοι, και όμως δεν δικαιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης!

Την ώρα μάλιστα που – όπως σας αποκάλυψε το Newsit.gr – ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας με βίλες και πισίνες θα διεκδικήσουν το βοήθημα του κράτους, αφού σύμφωνα με τα…ψευδώς δηλωθέντα, έχουν την ανάγκη μας!

Το παράλογο συμβαίνει στην Λούτσα, όπου οικογένεια άνεργων γονέων, με 13 παιδιά, επειδή δεν είχε κάνει φορολογική δήλωση, σήμερα δεν δικαιούνται σεντ από το βοήθημα αλληλεγγύης!

H Kατερίνα Βούτου και ο σύζυγός της από το 2003 ήταν υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Αρτέμιδος, με διάφορες πολύμηνες συμβάσεις. «Παρά το ότι καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που και με απόφαση του δικαστηρίου μας δικαιώνει», εξηγεί στο Νewsit.gr η πολύτεκνη μητέρα «τελικά πριν από λίγους μήνες μας έδιωξαν, αφού ο Δήμος δεν έκανε ποτέ πράξη την δικαστική απόφαση, αφού επικαλέστηκε τον νόμο Παυλόπουλου.» 

Άνεργοι λοιπόν… ανεπίσημα, αφού δεν μπορούν να δηλωθούν ως τέτοιοι στον ΟΑΕΔ αφού τους δεσμεύει η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της μονιμοποίησης της, η κ.Βούτου πήγε να πάρει το επίδομα αλληλεγγύης.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον… γραφειοκράτη ξενοδόχο, αφού εκεί οι υπάλληλοι της είπαν ότι δεν έχει σημασία αν είναι πολύτεκνη και άνεργη, σημασία έχει…τι δηλώνεις!

Της εξήγησαν ότι δεν δικαιούται κανένα βοήθημα,  αφού πρέπει να δηλώσει το εισόδημα της και να προσέλθει με την φορολογική της δήλωση, ακόμη και αν αυτή είναι μηδενική, και κατέληξαν «…και θα δούμε αν θα το πάρεις»!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε