Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΘΕΜΑ NEWSIT: Δεν δικαιούνται επίδομα άνεργοι με 13 παιδιά!

ΘΕΜΑ NEWSIT: Δεν δικαιούνται επίδομα άνεργοι με 13 παιδιά!
Η Κατερίνα Βούτα με τα 4 από τα συνολικά 13 παιδιά της
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.12.2009 | 07:59
Πρώτη δημοσίευση: 30.12.2009 | 10:18

Με 13 παιδιά και άνεργοι, και όμως δεν δικαιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης!

Την ώρα μάλιστα που – όπως σας αποκάλυψε το Newsit.gr – ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας με βίλες και πισίνες θα διεκδικήσουν το βοήθημα του κράτους, αφού σύμφωνα με τα…ψευδώς δηλωθέντα, έχουν την ανάγκη μας!

Το παράλογο συμβαίνει στην Λούτσα, όπου οικογένεια άνεργων γονέων, με 13 παιδιά, επειδή δεν είχε κάνει φορολογική δήλωση, σήμερα δεν δικαιούνται σεντ από το βοήθημα αλληλεγγύης!

H Kατερίνα Βούτου και ο σύζυγός της από το 2003 ήταν υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Αρτέμιδος, με διάφορες πολύμηνες συμβάσεις. «Παρά το ότι καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που και με απόφαση του δικαστηρίου μας δικαιώνει», εξηγεί στο Νewsit.gr η πολύτεκνη μητέρα «τελικά πριν από λίγους μήνες μας έδιωξαν, αφού ο Δήμος δεν έκανε ποτέ πράξη την δικαστική απόφαση, αφού επικαλέστηκε τον νόμο Παυλόπουλου.» 

Άνεργοι λοιπόν… ανεπίσημα, αφού δεν μπορούν να δηλωθούν ως τέτοιοι στον ΟΑΕΔ αφού τους δεσμεύει η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της μονιμοποίησης της, η κ.Βούτου πήγε να πάρει το επίδομα αλληλεγγύης.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον… γραφειοκράτη ξενοδόχο, αφού εκεί οι υπάλληλοι της είπαν ότι δεν έχει σημασία αν είναι πολύτεκνη και άνεργη, σημασία έχει…τι δηλώνεις!

Της εξήγησαν ότι δεν δικαιούται κανένα βοήθημα,  αφού πρέπει να δηλώσει το εισόδημα της και να προσέλθει με την φορολογική της δήλωση, ακόμη και αν αυτή είναι μηδενική, και κατέληξαν «…και θα δούμε αν θα το πάρεις»!
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις
  2. ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις
  3. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες
  4. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
  5. ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης
  6. ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου! ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook