Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Δεν φεύγουμε από το Σύνταγμα λένε οι stagiers

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
“Δεν θα χαρίσω την θέση μου σε κανέναν”….

 

Αυτό δήλωσε στο Newsit η κ.Μαριά Κορδετζάκη. Είναι 37 ετών, παντρεμένη με δύο ανήλικα παιδιά. Διορίστηκε το 2004 με πρόγραμμα stage από τον ΟΑΕΔ. Από χθες βρίσκεται στο Σύνταγμα και ζητάει την παραμονή της στην δουλεία της.

“ Ποτέ δεν πήρα επιδόματα αδείας, Χριστουγέννων, θέρμανσης, αλληλεγγύης και μητρότητας. 5 Φεβρουαρίου τελειώνει η σύμβαση μου και μένω κυριολεκτικά στο δρόμο. Σε αυτή την ηλικία δύσκολα θα με πάρει κάποιος στην δουλεία αφού και η προϋπηρεσία μου δεν μετράει. Εγώ σας λέω ένα πράγμα. Δεν θα χαρίσω τη θέση μου σε κανέναν. Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί με όποιο κόστος”!
Οι stagiers έχουν κατασκηνώσει στο απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και δεν θα φύγουν όπως λένε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Η “κατασκήνωση” διαμαρτυρίας ξεκίνησε χθες. Σήμερα έφτασαν στο Σύνταγμα και εργαζόμενοι από την Μεσσηνία, τον Πύργο, την Αρκαδία, την Δράμα και την Καβάλα. Μέχρι το βράδυ αναμένονται και άλλοι stagiers από άλλες περιοχές της χώρας.
 
Ο Νίκος Τσίντζας είναι 31 ετών. Ανύπαντρος και μπήκε σε πρόγραμμα stage το 2004. Η σύμβαση του λήγει τον Απρίλιο του 2010.

“Είμαι πεντέμισι χρόνια ανασφάλιστος. Έχω στείλει βιογραφικά σε πάρα πολλές εταιρείες για να μπορέσω να δουλέψω μόλις λήξει η σύμβαση μου αλλά κανείς δεν παίρνει πρώην stagiers. Αλλά και να με προσβλάβου θα με βάλουν να δουλεύω ως ανειδίκευτος γιατί δεν μετράει η προϋπηρεσία μου. Ας μου απαντήσει ο πρωθυπουργός τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα”.
Το μεσημέρι στο Σύνταγμα θα γίνει συναυλία ενώ όπως είπαν οι ίδιοι δεν πρόκειται να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε