Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΘΕΜΑ NEWSIT: Φτώχεια και στην αγορά

Λευτέρης Σουχαϊμπ | souhaib@newsit.gr
ΘΕΜΑ NEWSIT: Φτώχεια και στην αγορά
Γεμάτη η Ερμού απο κόσμο, άδεια όμως τα καταστήματα. ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2010 | 15:57
Πρώτη δημοσίευση: 06.03.2010 | 15:15

"Μουδιασμένοι" οι καταναλωτές. Φοβούνται να ψωνίσουν μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

''Έχουμε μάθει να κάνουμε κουμάντο και να τα βγάζουμε πέρα με αυτά τα λεφτά, δεν χρωστάμε σε τράπεζες και κάρτες αλλά τώρα μας έβγαλαν έκτος προγράμματος" λέει η Μαρία Βογιατζή, την οποία συνάντησε το NewsIt στην οδό Ερμού, να κάνει βόλτα μαζί με το σύζυγο και το παιδί τους.

Δημόσιος υπάλληλος η ίδια στο Υπ. Εσωτερικών, αναφέρει οτι με την περικοπή των επιδομάτων συνολικά χάνει περίπου 30% του μισθού της, τη στιγμή που ο σύζυγός της είναι άνεργος. "Οπότε, για ποιά ψώνια να έρθουμε;" αναρωτιέται...

Η οικογένεια Βογιατζή. ΦΩΤΟ NEWSITΗ οικογένεια Βογιατζή. ΦΩΤΟ NEWSIT


Οι καταστηματάρχες λένε πως οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί. ''Απο το πρωί δεν έχω δουλειά" λέει ο Δημήτρης Δουλιδάς, ιδιοκτήτης καταστήματος με λευκά είδη. "Ούτε σεφτέ δεν έχουμε κάνει ακόμα και η ώρα είναι 11:40. Ο κόσμος δεν κρατάει σακκούλες. Απλά βόλτα κάνει" συμπληρώνει.

Ο Δ. Δουλιδάς παραπονιέται και για την αύξηση του ΦΠΑ. ΦΩΤΟ NEWSIT
Ο Δ. Δουλιδάς παραπονιέται και για την αύξηση του ΦΠΑ. ΦΩΤΟ NEWSIT


Ο Ανδρέας Κουφoλάμπρος, ιδιοκτήτης καταστήματος με τσάντες, λέει στο NewsIt  πως η αγορά έχει πέσει γιατί οι παράγοντες είναι πολλοί: οι παράνομοι πλανόδιοι πωλητές, τα επεισόδια στο κέντρο οπού είναι όλο και πιο συχνά και κυριώς η οικονομική κρίση και ο τρόμος γύρω από αυτήν την συζήτηση. ''Ο κόσμος έχει χρήματα αλλά φοβάται να ψωνίσει, ο τζίρος έχει πέσει κατα 50% σε σχέση με τα προηγοούμενα 2-3 χρόνια".
 
Ο κ. Κουφολάμπρος λέει οτι η εμπορική κίνηση έπεσε κατα 50%.ΦΩΤΟ NEWSITΟ κ. Κουφολάμπρος λέει οτι η εμπορική κίνηση έπεσε κατα 50%.ΦΩΤΟ NEWSIT
Λευτέρης Σουχαϊμπ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο