Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Η κρίση σπρώχνει τους πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία

100.000 τηλεφωνικά ραντεβού δέχεται το ΙΚΑ την ημέρα. Διπλάσια τα περιστατικά στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων

Η οικονομική δυσπραγία τους τελευταίους μήνες έχει στρέψει την ελληνική οικογένεια όλο και περισσότερο στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να υπάρχει δωρεάν περίθαλψη. Παρόλο την αναμονή και την ταλαιπωρία, οι πολίτες φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν οικονομία ακόμα και για την υγεία τους περιμένοντας ατελείωτες ώρες στην ουρά για να εξετασθούν.

  

Αύξηση κατά 30% των εισαγωγών τον Απρίλιο

 

” Τα περιστατικά στις εφημερίες έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό” λέει στο Newsit ο κ. Μαρίνος Τσουρούλας, ιατρός και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. ” Στις αρχές του χρόνου εξυπηρετούσαμε στο νοσοκομείο μου 60 περιστατικά κατά την διάρκεια της εφημερίας ενώ τώρα είναι τουλάχιστον 120” ,αναφέρει. ” Ο κόσμος δεν έχει δραχμή και είναι πολύ φυσικό να συμβαίνει. Μόνο τον Απρίλιο είχαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 30 % ” τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Ακούστε τον κ. Τσουρούλα


 Προτιμούν την αναμονή και τις ουρές

Ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, διοικητής του ΙΚΑ, μιλώντας στο Newsit αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει αύξηση κατά 15% στα τηλεφωνικά ραντεβού.” Παρόλο την ταλαιπωρία που υφίσταται ο κόσμος για να εξετασθεί, προτιμάει την δωρεάν περίθαλψη” επισημαίνει.” Ο αριθμός των κλήσεων σύμφωνα με τον ίδιο φτάνει τις 100.000 την ημέρα σε όλη την χώρα.” Σαφώς και η προσέγγιση των ασθενών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί το τελευταίο εξάμηνο κατά 20%. Βασική αιτία είναι η οικονομική δυσκολία των πολιτών .Δεν έχουν χρήματα να πάνε στα ιδιωτικά” τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Ακούστε τον κ. Αμπατζόγλου


Με εκπτώσεις ανταγωνίζονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

 Εκπτώσεις και προσφορές κάνει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας,προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει την πελατεία του , λέει στο Newsit η κ. Μαίρη Φουρναράκη, πρώην διοικήτρια του μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου. Χαρακτηριστικό είναι όπως εξηγεί πως τους τελευταίους μήνες γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο έριξε την τιμή της γέννας κατά 50% για να μπορέσει να προσελκύσει πελάτες.

Το ΕΣΥ πια καλείται να αντιμετωπίσει την υπεραύξηση των ασθενών καθημερινά, δίνοντας εξετάσεις τόσο για την αξιοπιστία του, όσο και για την ασφάλεια του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε