Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κλείνει ΜΕΘ νεογνών στην Πάτρα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κλείνει ΜΕΘ νεογνών στην Πάτρα
Το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας στην Πάτρα ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2010 | 02:35
Πρώτη δημοσίευση: 03.01.2010 | 11:17

Την ώρα που η υπουργός Υγείας ανακοινώνει την ενεργοποίηση 60 κρεβατιών ΜΕΘ,

κλείνει η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, λόγω έλλειψης προσωπικού!  
 
Πρόκειται για μία νευραλγική Μονάδα, αφού διέθετε 4 κρεβάτια, και μαζί με τα 20 που διαθέτει το Νοσοκομείο του Ρίο, καλύπτονταν η Πελοπόννησος, η Δυτική Στερεά και τα Ιόνια Νησιά!  Ήδη όμως, τα 10 από τα 20 κρεβάτια της ΜΕΘ Νεογνών του Ρίο έχουν κλείσει και τώρα επακολουθεί το κλείσιμο των 4 του «Αγ. Ανδρέα»! 

"Κλείνουμε, λόγω… επικινδυνότητας" 

Σε έγγραφό τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου οι γιατροί αναφέρουν ότι "η Μονάδα Εντατικής Νεογνών, λόγω της επικινδυνότητας απο έλλειψη ιατρικού πορσωπικού αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία της σαν Μονάδα".


 
«Το εκπληκτικό είναι ότι στη σύσκεψη φορέων της Πάτρας που συγκάλεσε η Υπουργός Υγείας πριν λίγες μέρες υπήρξε ρητή δέσμευση ότι κανένα κρεβάτι ΜΕΘ δεν πρόκειται να κλείσει και θ΄ ανοίξουν άμεσα όσα είναι κλειστά. Κι όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο» δηλώνει στο ΝewsIt.gr o Δημήτρης Βαρνάβας μέλος στη Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. 

Το Νεογνολογικό του «Αγ. Ανδρέα» κλείνει από έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ενώ τα 10 κρεβάτια του Ρίο μένουν κλειστά διότι από τις 24 νοσηλεύτριες που απαιτούνται υπάρχουν μόνον 12.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο