Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κλείνουν 4 επιχειρήσεις κάθε ημέρα στην Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κλείνουν 4 επιχειρήσεις κάθε ημέρα στην Αθήνα

– 65.000 επιχειρήσεις στο “κόκκινο”
– 2 καταστήματα βάζουν “λουκέτο” ένα ανοίγει
– 880.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την χώρα ασφυκτιούν 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Η κρίση δεν έχει σταματήσει να “χτυπά” το κατώφλι τους τον τελευταίο ενάμισι χρόνο με αποτέλεσμα σύμφωνα με την συνομοσπονδία Ελληνικού εμπορίου 65.000 επιχειρήσεις να βρίσκονται στα πρόθυρα χρεωκοπίας.

Αθήνα

Στην πρωτεύουσα το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ, έχουν ανοίξει 1204 επιχειρήσεις και έχουν κλείσει 345. Ωστόσο η πραγματική κατάσταση αποτυπώνεται από τα καταστήματα που ξενοικιάζονται και παραμένουν κλειστά. Σύμφωνα με στοιχεία του παρατηρητηρίου αγοράς σήμερα το ένα στα τέσσερα καταστήματα που θα βάλουν λουκέτο θα παραμείνουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ newsit Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Πριν από ένα χρόνο στέγαζε επιχείρηση με ρούχα. Σήμερα είναι χωρίς ενοικιαστή

Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Ζουρνά έμπορο στην ίδια γειτονιά το κατάστημα άνοιξε και έκλεισε μέσα σε δύο χρόνια αφού δεν άντεξε στην κρίση. Ανάλογή είναι η εικόνα σε πολλά καταστήματα της Αθήνας όπως στην Πατριάρχου Ιωακείμ όπου δύο χρόνια τώρα επαγγελματικός χώρος  παραμένει ανεκμετάλευτος.

Δύο χρόνια παραμένει κλειστός ο συγκεκριμένος χώρος. Δύσκολα κάποιος δίνει σήμερα υψηλό ενοίκιο μας λένε καταστηματάρχες

Θεσσαλονίκη

Η αρνητική κατάσταση που επικρατεί στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταγράφεται από έρευνα που παρουσίασε το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο του νομού. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι έμποροι του νομού θεωρούν πως η επιχειρηματική τους δραστηριότητα μέσα στους επόμενους μήνες θα επιδεινωθεί την ίδια ώρα που έμποροι στην υπόλοιπη Ευρώπη βλέπουν ήδη “φώς στο τούνελ”.

Αργολίδα

Μόνο ο τουρισμός του Ναυπλίου και τα εργοστάσια μεταποίησης εσπεριδοειδών στο Άργος κρατάνε την οικονομία του νομού όρθια είπε στο newsit ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κονοπησόπουλος. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο 148 μικρές επιχειρήσεις και καταστήματα άνοιξαν ενώ 157 έβαλαν λουκέτο. Την δεκαετία του 90 μας είπε χαρακτηριστικά 8 επιχειρήσεις άνοιγαν και μόλις 3 έκλειναν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ newsit Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ηράκλειο Κρήτης

Στον νομό αυτό ο κλάδος που έχει υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά είναι ο κατασκευαστικός. Ελάχιστα είναι νέα κτήρια ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Δολαψάκη 10% περισσότερα καταστήματα κλείνουν από αυτά που ανοίγουν μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ newsit Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Πειραιάς

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας πλήτεται από την συνεχή πτώση στις εμπορικές συναλλαγές. Μόνο το 2009 σύμφωνα με στοιχεία του εμπορικού συλλόγου άνοιξαν 937 καταστήματα και έβαλαν λουκέτο 2635. Η κατάσταση στον Πειραιά είναι τραγική καθώς πλήττεται ιδιαίτερα πολύ και από το παρεμπόριο σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του εμπορικού συλόγου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ newsit Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Νομός Ροδόπης

35% πτώση στον τζίρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καταγράφει το επιμελητήριο του νομού Ροδόπης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου από τις 4.500 επιχειρήσεις του νομού οι 300 έκλεισαν μέσα σε ένα μόλις χρόνο. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ newsit Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κέρκυρα

30% πτώση στην εμπορική δραστηριότητα σε σχέση με το Πάσχα του 2009 κατέγραψαν οι επιχειρηματίες του νησιού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου της Κέρκυρας η πτώση του τουρισμού έχει συμπαρασύρει σχεδόν όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ύφεση.

Δείτε τι λέει στο NewsIt.gr έμπορος στο κέντρο της Αθήνας…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε