Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά αυτοκινήτου – Παγωμένη η αγορά

Όσο όσο δίνουν τα πανάκριβα αυτοκίνητα οι έμποροι για να πουληθούν
Όσο όσο δίνουν τα πανάκριβα αυτοκίνητα οι έμποροι για να πουληθούν

– Στην μισή τιμή τα μεταχειρισμένα – Δείτε παραδείγματα
– Μεγάλη πτώση και προσφορές στα καινούρια
– 1.500 εκθέσεις αυτοκινήτων έχουν κλείσει από την αρχή του έτους

 Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα για τους εμπόρους αυτοκινήτων. Η ύφεση και ο φόβος των καταναλωτών να ξοδέψουν χρήματα η να δανειστούν για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο έστω και μεταχειρισμένο έχει οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής χιλιάδες εκθέσεις. Ιδιαίτερα στις μάντρες μεταχειρισμένων τα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα πλέον πωλούνται για ένα «κομμάτι ψωμί».
 
Οι αριθμοί αποτυπώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ένας κλάδος που έως και πριν από 2 χρόνια περνούσε την περίοδο των «παχιών αγελάδων». 54% η πτώση στις πωλήσεις νέων αυτοκίνητων, 30% στις πωλήσεις μεταχειρισμένων μικρού κυβισμού. Στοπ στις πωλήσεις μεταχειρισμένων μεγάλου κυβισμού δείχνουν τα στοιχέια που έχουν στη διάθεση τους οι έμποροι και μιλούν για πτώση της τάξης του 70%.
Τι και αν η τιμή του συγκεκριμένου τζιπ είναι 10.000 ευρώ. Κανείς δεν θέλει να το αγοράσει

Πριν από 6 μήνες κόστιζε 46 χιλ. ευρώ. Η νέα του τιμή είναι 10 χιλ. ευρώ χαμηλότερη

 
“Δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα”, είπε στο Newsit ο Α. Πετιμεζάς Πρόεδρος της Ενώσεως Εισαγωγέων αυτοκινήτων. Ήδη έχουν κλείσει 1500 επιχειρήσεις και έχουν μείνει στο δρόμο χιλιάδες υπάλληλοι. 
Πλέον οι καταναλωτές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επισκεφτούν τις εκθέσεις γιατί δεν σκοπεύουν να αγοράσουν «μόνο οι 6 μεγάλες έχουν μια κάποια επισκεψιμότητα» . Ο τράπεζες χρηματοδοτούν με το σταγονόμετρο και αυτό μόνο σε επιχειρηματίες που εμπιστεύονται απόλυτα συμπληρώνει με νόημα.
 
  «Χαρίζουν» τα πολυτελή αυτοκίνητα για να τα ξεφορτωθούν.
 
Το Newsit πήγε σε μάντρες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπου εκατοντάδες πολυτελή αυτοκίνητα «αραχνιάζουν» στις εκθέσεις. Κανείς δεν θέλει αυτό το διάστημα να φορτωθεί ένα αυτοκίνητο με υψηλό φόρο και κατανάλωση ακόμα και τσάμπα να το πάρει μας είπε έμπορος μεταχειρισμένων στη Λ. Βουλιαγμένης. αφού κανείς δεν θέλει να τα αγοράσει.
 
Αυτό το πολυτελές τζιπ πλέον πωλείται προς 25 χιλ. ευρώ. Μέσα σε 6 μήνες η τιμή του έπεσε 10 χιλ. ευρώ

Δύο χρονών μόνο το συγκεκριμένο διθέσιο και η τιμή του 20 χιλ. ευρώ. Το ενδιαφέρον όμως μηδενικό

 
14 χιλ. ευρώ κοστίζει το συγκεκριμένο πολυτελές αυτοκίνητο. Μέσα σε 6 μήνες η τιμή του έπεσε 7 χιλ. ευρώ
 
Οι έμποροι αυτοκινήτων έχουν στείλει στους αρμόδιους υπουργούς προτάσεις ώστε να σωθούν οι επιχειρήσεις τους αλλά και οι θέσεις εργασίας. Αυτό που ζητούν είναι να ξεκινήσει  ξανά το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων μόνο έτσι  λένε ίσως πολλές από τις εκθέσεις να μην οδηγηθούν στο λουκέτο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε