Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Μποτιλιάρισμα στα χωριά της Λάρισας!

ΦΩΤΟ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Ούτε στη Κηφισίας, σε ώρα αιχμής, δεν θα συναντήσει κανείς τέτοια εικόνα, όπως αυτήν που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του NewsIt.gr στα…κάποτε ήσυχα ορεινά χωριά της Λάρισας, μετά και τις νέες παρακαμπτήριες οδούς!

Το κύμα των ΙΧ των παραθεριστών, αλλά και αυτό των φορτηγών, έχει γίνει…τσουνάμι που έχει συμπαρασύρει την ήσυχη ζωή των ντόπιων, που βλέπουν να γίνονται…Ομόνοια, αφού η χρήση των παρακαμπτήριων οδών θα γίνεται όχι μόνο για τουλάχιστον 4 μήνες!

 

Οι πεζοί δεινοπαθούν για να διασχίσουν το δρόμο, αφού δεν υπάρχουν φανάρια ή διαβάσεις

 ΕΛΑΣΣΟΝΑ:

«Τα μεγάλα κονβόι που δημιουργούν τα φορτηγά στον κεντρικό δρόμο της πόλης» περιγράφει ο δήμαρχος της Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, «έχουν δυσκολέψει τους πεζούς να διασχίσουν το δρόμο με ασφάλεια, άλλοι θέλουν ώρες για να φτάσουν στα σπίτια τους μέσα από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους, ενώ οι φθορές στο οδόστρωμα είναι ανεπανόρθωτες, αφού δεν είχαν κατασκευαστεί για να αντέξουν το βάρος των φορτηγών».

Το τραγικό είναι ότι ο δρόμος περνάει έξω από σχολείο, της οδού 25ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα  ο κίνδυνος για τους μαθητές να είναι εξαιρετικά μεγάλος!

 

Σχολικούς τροχονόμους εκτάκτως θα χρειαστούν οι μαθητές των σχολείων της Ελασσόνας! 

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:

Οι δρόμοι είναι στενοί, ενώ δεν υπάρχουν στην περιοχή βενζινάδικα για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες οδηγούς που κατακλύζουν την περιοχή.

Την… «έβαψες» αν μείνεις από λάστιχο, αφού ελάχιστα είναι τα βενζινάδικα που υπάρχουν στις παρακαμπτηρίους οδούς!

ΑΓΙΑ:

Αν και το κύμα των παραθεριστών έφερε…πελάτες στα μαγαζάκια των ορεινών χωριών, αλλά και δεκάδες αστυνομικούς σε κάθε γωνία του δρόμου, και άρα οι κάτοικοι δεν έχουν πια ίχνος εγκληματικότητας, ωστόσο οι αγρότες δεινοπαθούν να κινηθούν στους δρόμους του χωριού τους λόγω της αυξημένης κίνησης!

Νταλίκες και τρακτέρ μάλλον μαζί δεν…κάνουν χωριό!

ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ & ΣΤΟΜΙΟ:

«Κάνω μισή ώρα να φτάσω στο σπίτι μου, που κάποτε ήθελα 5 λεπτά» θα ακούσεις τους περισσότερους σε Αγιόκαμπο και Στόμιο να γκρινιάζουν, αφού οι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι των χωριών τους δεν θα είναι μόνο για τις ημέρες των εορτών, αλλά για…πολύ παραπάνω!

“Κάποτε θέλαμε 2 λεπτά να φτάσουμε στον προορισμό μας, τώρα…κολλάμε στην κίνηση” παραπονιούνται οι κάτοικοι της περιοχής.

ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ:

Ομόνοια έχει γίνει και το χωριό Πλατύκαμπος, αφού οι ουρές των οχημάτων, η ηχορύπανση, η μόλυνση, και η ξαφνική πολυκοσμία έχει μεταμορφώση το όμορφο χωριό της Λάρισας. «Και τι θα γίνει σε λίγο καιρό» αναρωτιέται ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χονδρονάσιος «όταν οι αγρότες θα βγουν στο δρόμο με τα αγροτικά τους μηχανήματα, για να πάνε στα χωράφια τους, καθώς ξεκινούν οι συγκομιδές των προιόντων;»

 

Οι περισσότερες πλατείες των κάποτε ήσυχων χωριών έχουν γίνει…Ομόνοια! 

Την ίδια στιγμή στην Πιερία η Νομαρχία καταγράφει πτώση της τουριστικής κίνησης που φτάνει το 70% εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε