Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ο Δήμος Πειραιά έβαλε GPS στους εργαζόμενους!

Οι υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου απέκλεισαν το δημαρχείο επειδή όπως καταγγέλλουν ο δήμος τοποθέτησε στα απορριματοφόρα σύστημα GPS για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους.

 Η κίνηση αυτή όπως είναι φυσικό έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στους οδηγούς των απποριματοφόρων που θεωρούν πως ο δήμος θέλει να τους παρακολουθεί.

ΟΙ υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά το πρωί απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του δημαρχείου.

Σύμφωνα με το γ.γ. του σωματείου οδηγών – μηχανικών και εργατοτεχνιτών Βασίλη Γκιτάκο η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών συσκευών έγινε νύχτα: «Μόνοι μας το ανακαλύψαμε, όταν αντιληφθήκαμε ότι για κάποιο διάστημα τα φορτηγά, τα απορριμματοφόρα και τα σάρωθρα «εξαφανίζονταν» το βράδυ από τις θέσεις στάθμευσης και μετά από λίγη ώρα επέστρεφαν, αφού προφανώς είχε γίνει η εγκατάσταση του GIS, ενός συστήματος πολύ πιο εξελιγμένου από το GPS».

  Από την μεριά του Δήμου υποστηρίζουν πως η τοποθέτηση των συγκεκριμένων συσκευών είναι για την παρακολούθηση της ευρυθμης λειτουργιάς της διαδικασίας αποκομιδής των σκουπιδιών και όχι για την παρακολούθηση των οδηγών. “Θέλουμε να γνωρίζουμε αμέσως αν κάποιο όχημα ακινητοποιηθεί  λόγω τεχνικού προβληματος και να επέμβουμε” λένε χαρακτηριστικά επιχείρημα που όμως φαίνετε να μην πείθει τους εργαζόμενους.

Το σωματείο των εργαζόμενων στο δήμο καταγγέλλει το δήμο για “ύπουλες πρακτικές”.

«Καταπατώντας τις ατομικές ελευθερίες μας, κουρελιάζοντας την αξιοπρέπεια μας, εν τω μέσω της νυκτός και με αδιευκρίνιστες διαδικασίες προχώρησε στο απαράδεκτο αυτό μέτρο…..Για άλλη μία φορά , χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, δρα με «ύπουλους» τρόπους και σκοπούς»  αναφέρετε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ανάλογα συστήματα είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει και ο Δήμος Αθηναίων πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο το σχέδιο εγκαταλείφθηκε ύστερα από έντονες αντιδράσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε