Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT : Οι μισοί Έλληνες δεν τα βγάζουν πέρα

ΘΕΜΑ NEWSIT : Οι μισοί Έλληνες δεν τα βγάζουν πέρα

1 στους 2 Έλληνες φοβούνται μην χάσουν την δουλειά τους. 1στους 3 δεν θα έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους τους επόμενους μήνες

Αυτό δείχνει πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2010 με την συμμετοχή πολιτών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2009 ήταν μειωμένο κατά 10%, γεγονός που αποδεικνύει ότι μέσα σε ένα χρόνο τα ποσοστά ανησυχίας εκτοξεύτηκαν.
 

Συγκεκριμένα το 43,9% των Ελλήνων, δηλώνει φέτος ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού ενώ πέρυσι μόλις το 35% δυσκολευόταν και το 54% τα κατάφερνε.Επίσης το 69,3 % των Ελλήνων θεωρεί ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους.

Στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στην χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού, το 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού ενώ το 10% πιστεύει ότι μόνο το 10% του πληθυσμού είναι φτωχοί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιπτώσεις της κρίσης στις συντάξεις,όπου από το ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι το 51% των Ελλήνων αναμένει να λάβει μειωμένη σύνταξη ενώ το17% θεωρεί ότι θα υποχρεωθεί να συνταξιοδοτηθεί αργότερα από ότι είχε σχεδιάσει.

Δεν μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα

 

Ανησυχητικοί είναι οι αριθμοί στην συνέχεια της έρευνας αφού δείχνει ότι το 28,8% των Ελλήνων τους τελευταίους 12 μήνες δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα αλλά και καταναλωτικά αγαθά, ενώ εκφράζουν φόβους οτι τους επόμενους μήνες δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους. 

Ανασφάλεια για την εργασία

Τέλος σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 34,9% των Ελλήνων που έχουν εργασία, δηλώνει ότι τους επόμενους μήνες δεν είναι σίγουροι για το αν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την θέση τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε