Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT :Παράνομοι παιδικοί σταθμοί (μέρος Β’)

ΦΩΤΟ NEWSIT

Συνεχίζοντας την μεγάλη έρευνα για τους παράνομους παιδικούς σταθμούς, το ΝewsIt.gr αποκαλύπτει…

…σήμερα παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι όχι μόνο δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες για να παρέχει λειτουργίες παιδικού σταθμού, όχι μόνο αγνοούν προκλητικά εδώ και χρόνια διαταγές σφράγισης της Νομαρχίας, αλλά λειτουργεί σήμερα παιδικός σταθμός, που σύμφωνα με καταγγελίες ο συνιδιοκτήτης του κατηγορείται για υπόθεση: αποπλάνηση παιδιών, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια!

Οδό Κύπρου, Κυψέλη: παιδικός σταθμός με… συνιδιοκτήτη, άνδρα που εκκρεμεί σε βάρος του κατηγορία για αποπλάνηση και ασέλγεια ανηλίκου!

Ο κατηγορούμενος για ασέλγεια, διατηρούσε παράνομο παιδικό σταθμό στην ίδια περιοχή της Κυψέλης, στην οδό Σποργίλου  

Oι αρχές γνωρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια ανηλίκου!

 Tο τραγικό στην ιστορία,  όπως σας αποκαλύπτει σήμερα το ΝewsIt.gr, είναι ότι ο κατηγορούμενος ασελγός διατηρούσε παράνομο παιδικό σταθμό στην οδό Σποργίλου  στην Κυψέλη.  Μετά την βαριά κατηγορία της ασέλγειας και της παραπλάνησης, η Νομαρχία καταφέρνει – μετά κόπων και βασάνων-  να του σφραγίσει την επιχείρηση. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα ο ίδιος άνδρας ανοίγει δεύτερο παιδικό σταθμό, λίγα στενά παρακάτω, στην οδό Κύπρου, στο όνομα της γυναίκας του!

 «Ξέρουμε ότι είναι ο ίδιος, και ότι ξανανοίξει σταθμό στο όνομα της γυναίκα του. Το σύστημα έχει τρύπες παντού. Άρα, κανείς δεν τον πειράζει!» καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο ΝewsIt.gr , αλλά μάλλον αδίκως!

 ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ…ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!

Ούτε η γάτα με το ποντίκι δεν κάνουν τέτοιο παιχνίδι! Μια γάτα άκρως… ανεκτική, αφού αφήνει το ποντίκι ανενόχλητο να…αλλανίζει στην περιοχή. O λόγος φυσικά για την Νομαρχία Αθηνών και τους δεκάδες παιδικούς σταθμούς, που ζουν και βασιλεύουν στο κέντρο της Αθήνας!

Δείτε τo έγγραφo της Νομαρχίας Αθηνών: όταν το NewsIt.gr ζήτησε να μάθει τι στοιχεία διαθέτει για 3 παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι με βάσει το ρεπορτάζ λειτουργούν ακόμη αλλά δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο…νομιμότητας, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι…παλιοί γνώριμοι των νομαρχιακών αρχών!

Mε τις ευλογίες της Νομαρχίας, οι ιδιοκτήτες των παράνομων παιδικών σταθμών, όταν σφραγίζονται, απλώς ανοίγουν σε άλλη διεύθυνση!

 
 Παράνομος παιδικός σταθμός: στην οδό Αλκαμένους και Αγρινίου, στην Πλ.Αττικής


Παράνομος παιδικός σταθμός: στην οδό Κύπρου, στην Κυψέλη

Έτσι,

–         παιδικός σταθμός στην οδό Αλκαμένους, στην Πλ.Αττικής: παρότι λειτουργεί ως και σήμερα παράνομα, οι ιδιοκτήτριές του – μας πληροφορούν από την Νομαρχία Αθηνών- διατηρούσαν άλλον… παράνομο παιδικό σταθμό στην Ναυάρχου Βότση!

–          Παιδικός σταθμός στην Κυψέλη, στην πολύπαθη Κύπρου, οδός γεμάτη με παράνομους παιδικούς σταθμούς:  η ιδιοκτήτρια διατηρούσε μέχρι τον Οκτώβρη του 2008 σε διαμέρισμα της Κύπρου  παράνομο σταθμό.  Η Νομαρχία σφραγίζει στα χαρτιά το διαμέρισμα, στην πραγματικότητα όμως παραμένει ανοιχτός για έναν χρόνο ακόμη. Ώσπου, η…φιλόδοξη ιδιοκτήτρια αποφασίζει να κλείσει μόνη τον σταθμό, για να επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές της σε άλλον χώρο, ακριβώς απέναντι, σε σημείο όπου έδρευε εστιατόριο! Ο σταθμός λειτουργεί ως και σήμερα παράνομος!  

–           Παιδικός σταθμός στην οδό Στριφτόμπολα, στα Πατήσια: λειτουργεί παράνομος εδώ και χρόνια.  Διετάχθη σφράγισή του από τον περασμένο Οκτώβρη, και ακόμη η απόφαση…εκτελείται μόνο στα χαρτιά, αφού ο σταθμός ως και σήμερα ζει και βασιλεύει!

  «Ως τα Χριστούγεννα θα έχουμε σφραγίσει όλους τους παράνομους παιδικούς σταθμούς» λέει στο NewsIt.gr η αντινομάρχης για θέματα Παιδείας Λιλίκα Βασιλάκου, αλλά αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από την αισιοδοξία της Νομαρχίας για πάταξη τους «…είναι μεγάλο το πρόβλημα, γιατί τους σφραγίζουμε, και τα ίδια πρόσωπα ξανανοίγουν λίγο πιο κάτω σε οικήματα εντελώς ακατάλληλα. Η Νομαρχία Αθήνας κινείται σε συνταγματικά πλαίσια, ελέγχει, σφραγίζει και σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, επιβάλλει πρόστιμα ως και 50.000ε. Δεν μπορεί να κάνει και περισσότερα. Υπάρχουν κάποιοι που «λυγίζουν» και δεν ξανανοίγουν. Υπάρχουν και εκείνοι που επιμένουν περισσότερο»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε